TEKEL işçisine destek için Ankara’ya gittiler

Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanlığı üyesi memurlar, 14 gündür hükümete karşı hak arama mücadelesi veren TEKEL işçilerine destek vermek için Ankara'ya gitti.

Özlük haklarıyla başka kurumlara geçmek isteyen TEKEL işçilerinin Ankara'daki direnişi 14 gündür sürerken Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanlığı üyesi memurlar da işçilere destek vermek için Ankara'ya gittiler.

TEKEL işçilerine Ankara'da yaptıkları ziyaretle ilgili bilgi veren Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı İbrahim Örs, "Ankara'daki TEKEL işçileri, 14 gündür hükümete seslerini duyurmak ve haklarını aramak için mücadele veriyor. Biz de memurlar olarak onların haklı direnişine destek olmak için Ankara'ya gittik. Onlara Samsun'daki memurlarımızdan selamlar götürüp, arkanızdayız mesajı verdik" dedi.

Suskun kalamayız
Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda- İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'i de makamında ziyaret ettiklerini belirten Örs, "Ankara'daki işçi kardeşlerimiz, üvey evlat muamelesi yapılan, hükümet tarafından horlanan, her kamu çalışanı gibi suç değil bir kutsal davanın, ekmek için mücadelenin çabasını gösteriyorlar. Yapılan muameleler karşısında suskun kalamayız" diye konuştu.

Ankara'daki ziyarete Türk Enerji-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özcan, Tokat İl Temsilcisi Cahit Altınkapı ve çok sayıda memurun katıldığı bildirildi.

(soL - Samsun)