"Tega grevi ışık oldu"

Birleşik Metal-İş Örgütlenme Uzmanı Uğur Tozlu, Tega grevinin, sektördeki binlerce işçi için bir ışık yaktığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde Tega Mühendislik işçilerinin grevi 204 gündür sürüyor. KESK Ankara Şubeler Platformu, cumartesi günü, grevdeki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. Birleşik Metal-İş'in grev çadırına gelen KESK'e bağlı SES, BTS, Tarım Orkam Sen ve Eğitim Sen 3 nolu şube temsilcileri, grevdeki işçilere erzak yardımı yaptı.

Ziyaretçilere son durumla ilgili bilgi veren Birleşik Metal-İş üyeleri, Tega işvereninin grev kırıcılığa devam ettiğini söylediler. Binlerce işçinin çalıştığı havzada, kuralsız çalıştırmanın kural halini aldığını ifade eden sendikanın örgütlenme uzmanı Uğur Tozlu, "burası bir ışık, biz bu ışığı yaktık ve diğer tüm işyerleri bu ışığa bakıyor. Mersin'de yaklaşık iki buçuk yıl süren direnişi zaferle sonuçlandırdık. İsteğimiz, burayı da en kısa sürede başarıyla örgütlemektir. İşten atılan arkadaşlarımızın işe iade davaları yerel mahkemelerde olumlu sonuçlandı. Yargıtay'dan dönmesini bekliyoruz" dedi.

Tozlu, ziyaretlerin greve güç verdiğini söylerken, KESK Şubeler Platformu adına ziyarete gelen sendika yöneticileri de, grev başarıya ulaşıncaya kadar her cumartesi Tega işçilerinin yanında olacaklarını belirttiler.