Taşeron işçilerin yargılandığı dava başladı

Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yapılmaya çalışılan hukuksuz ihaleye karşı çıkan işçilere açılan davanın ikinci duruşması başladı. ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçundan işçilere ve sendika yöneticilerine açılan dava öncesi işçiler ve davaya destek veren kurumlar adliye önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yapılmak istenen hukuk dışı ihaleye karşı çıktıkları için haklarında ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçundan dava açılan işçilerin davası başladı.

“Hukuksuzluğa karşı hak arayan işçiler yargılanıyor”
Dava öncesi bir yürüyüşle adliye önüne gelen Dev Sağlık İş üyeleri açılan davaya tepki gösterdi. Adliye önüne gelen grup adına açıklama yapan Dev Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’nin ileri demokrasi rejiminde sadece öğrencilere, bilim insanlarına ve gazetecilere değil hakkını arayanlara da tutuklama ve dava tehdidi yapıldığını belirten Çerkezoğlu, Balcalı davasının sıradan bir dava olmadığını ve burada hak arayan işçilerin hukuksuzluğa karşı çıkan işçilerin yargılandığını dile getirdi.

(soL – Adana)