"Taşeron işçi ev sahibi olabilir mi?"

Doğan Aksu'nun intiharının ardından biraraya gelen Devrimci Sağlık İş, Eğitim-Sen, SES Adana şubeleri ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Devrimci Sağlık İş, Eğitim-Sen, SES Adana şubeleri ortak bir açıklama yaparak, Çukurova Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde EV-MEN Şirketi'ne bağlı temizlik işçisi olarak çalışan Doğan Aksu'nun intiharının nedeninin ekonomik sıkıntılar olduğunu dile getirdiler.

Açıklamada "Gerek işçi arkadaşımızın intihar etmeden önce bıraktığı nottan gerekse de olaydan sonra yapılan araştırmalara göre intihar sebebi ekonomik sıkıntı olarak tespit edilmiştir. Aksu, ne yapmak istemiştir de ekonomik olarak kaldıramamıştır. Onu tanıyan herkes herhangi bir kötü alışkanlığı olmadığını, ihtiyaç olmayan harcamalardan özenle kaçındığını söylemektedir. Ama işçi arkadaşımız affedilmez bir hata yapmıştır! TOKİ’nin satışa sunduğu evlerden birine sahip olmak istemiştir. Çünkü o bir işçidir, çalışmakta ve bu ülkeye hizmet etmektedir. İyi kötü bir ev sahibi olmayı hak ettiğini düşünmüştür. Evet hatası budur: Taşeron işçi olarak bir ev sahibi olmayı istemek. Oysa bu ülkede taşeron işçilerin ev sahibi olması bir hayaldir" ifadeleri kullanıldı.

Ev sahibi olmak isteyen Aksu'nun düzen tarafından cezalandırıldığı söylenen basın açıklamasında "O intihar etmemiştir, bizzat taşeronluk sistemi tarafından katledilmiştir. 7 yıldır bir kamu kurumuna hizmet eden bir işçi hala asgari ücretle çalıştırılıyorsa ve hiçbir güvencesi olmadan kölece çalışma koşullarına mahkum edilmişse bu hayattan ne beklentisi kalmış olabilir? Ya ölü gibi yaşayacak ya da gerçekten ölecek!" denildi.

"Kapitalist düzenin pervasızca uyguladığı bu taşeronluk sisteminin bizi daha fazla öğütüp yok etmesine izin vermeyeceğiz. Biz başka bir seçeneğimizin olduğunu biliyoruz ve bunu her yerde korkusuzca söylüyoruz" denilen açıklamada işçilerin ölümüne neden olan taşeronluk uygulamasının bir an önce yürürlükten kaldırılması gerektiği kamuoyuna ilan edildi.
(soL - Haber Merkezi)