Taşeron firma hastaneden kovuldu

Adana Balcalı Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler açtıkları davayı kazanarak taşeron firmayı hastaneden kovdular. İşçiler şimdi kararın tüm ülkede uygulanmasını bekliyor.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler dört yıldır verdikleri mücadele sonucunda, hastanedeki taşeron firmanın muvazaalı olduğuna dair açtıkları davayı kazandılar. Konuyla ilgili Devrimci Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Genel Başkan Çerkezoğlu'nun yaptığı açıklamada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yıllardır taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırılan 1100 sağlık çalışanı 13 Ocak 2010 tarihi itibariyle Çalışma Bakanlığı kararıyla asıl işveren olan hastanenin işçisi olarak tescil edildiği ifade edildi. Çerkezoğlu, bu zaferin tüm Türkiye sathında öncelikle sağlık alanındaki taşeron işçilere, daha sonra da tüm taşeron işçilere uygulanması gerektiğini belirtti. Devrimci Sağlık İş Şube Başkanı Mustafa Hotlar ile Çerkezoğlu’nun yaptığı konuşmalarda, kazanılan hukuki zaferin yıllardır direnen işçilerin alınteri sonucu ortaya çıktığı vurgulandı.

Açıklamaların ardından işçiler halay çekip slogan atarak eylemlerini coşkulu bir şekilde sona erdirdiler.
(soL-Adana)