TAREM Sempozyumu gerçekleşti

Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM)’in 1908’in yüzüncü yılı vesilesiyle düzenlemiş olduğu sempozyumun ilk oturumda “1908 ve özgürlükler mücadelesi” ele alındı. İkinci oturumda ise “2008’den 1908’e bakmak” Sempozyumunda milliyetçilik ve emperyalizm konuları da tartışıldı.

soL (HABER MERKEZİ) TAREM &lsquoD&uumlne bakarak bug&uumln&uuml anlamak&rsquo dizisi ile başladığı tarih &ccedilalışmalarının ilk &uumlr&uumln&uuml olan sempozyumu ger&ccedilekleştirdi.&nbsp Sempozyumun a&ccedilılış konuşmasını yapan TAREM Akademik &Ccedilalışmalar Danışmanı Yrd. Do&ccedil. Dr. Sinan Al&ccedilın 1908&rsquoin toplumsal tarih alanında &oumlnemli bir yerde durduğunu s&oumlyledi.1908&rsquoin bir burjuva demokrasisi olduğunu s&oumlyleyen Al&ccedilın 1908 ve Cumhuriyet d&oumlnemindeki iktisadi değişimleri aktardı. Al&ccedilın, beynelmilel bir iktisadi yapının milli burjuvazinin gelişimi y&oumln&uumlnde bir &ccedilizgiye doğru değiştiğini ifade etti.&nbsp
İkinci oturumda &ldquoKartpostallarla 1908&rdquo sunumunu ger&ccedilekleştiren Sacit Kutlu, o d&oumlnem İstanbul&rsquou başta olmak &uumlzere toplumsal hayatından g&oumlrsel kesitleri katılımcılarla paylaştı.

Gazeteci-Yazar Ragıp Zarakolu&rsquonun oturum başkanlığını yaptığı ikinci oturumunda Boğazi&ccedili &Uumlniversitesi Atat&uumlrk Enstit&uumls&uuml &Oumlğretim &Uumlyesi Prof. Dr. Zafer Toprak,&nbsp Yıldız Teknik &Uumlniversitesi Sosyal Bilimler Enstit&uumls&uuml &Oumlğretim &Uumlyesi Prof. Dr. Taner Timur, Sabancı &Uumlniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fak&uumlltesi Prof. Dr. Fikret Adanır, İstanbul Bilgi &Uumlniversitesi &Oumlğretim &Uumlyesi Chris Stephenson ve Yıldız Teknik &Uumlniversitesi Siyaset Bilimi y&uumlksek lisans &oumlğrencisi Mutlu Dursun sunum ger&ccedilekleştirdiler.