Taksim Dayanışması: Bugün saat 19.00'da Gezi Parkı'nda buluşuyoruz

Polis şiddeti ile Gezi Parkı halka kapatılmışken, kentin yöneticileri yerine ironik bir şekilde valinin bugün parkın açılacağını duyurmasına tepki gösteren Taksim Dayanışması, tüm kamuoyunu bugün saat 19.00’da Gezi Parkı’nda buluşmaya çağırdı.

Taksim Dayanışması tüm Türkiye'ye yayılan forumları Gezi Parkı'na taşıma kararı aldı.

Anayasa’nın 34.maddesindeki “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" ifadesini anımsatan Taksim Dayanışması, aralıksız ve ısrarla sürdürülen polis şiddetini kınadıklarını açıkladı.

6 Temmuz 2013 Cumartesi günü Gezi Parkı’nı halka kapatanlara, Taksim Meydanı ve Gezi Parkını kimliksizleştirme, insansızlaştırma ve betonlaştırma planlarının iptaline yönelik mahkeme kararını elden tebliğ etmek parkımızın açılmasını sağlamak için güle oynaya Taksim’de buluşmaya çalışan yurttaşların yine iktidarın hukuksuz, acımasız şiddet ve saldırısına maruz kaldığını vurgulayan Taksim Dayanışması, tüm bunların yan ısıra eylemcilere polisin gözünün önünde palalarla saldırıldığını belirtti.

Taksim Dayanışması, sadece en doğal yaşamsal ve anayasal haklarını kullanmak ve meydanında toplanmak isteyen yurttaşlara değil kendini korumak için binalara sığınanlara da gaz atılarak şiddet uygulandığına ve apar topar gözaltına alındıklarına şahit olduklarını açıkladı.
İlk günden bu yana haklı ve yasal taleplere rağmen “Hangi sebeple ve ne uğruna bu şiddet gerçekleştirildi?” diye soran Taksim Dayanışması, Topçu Kışlası'nın inşasını da içeren planlar hakkında iptal kararı alınmasının, tüm ülkede yaşanan barış, kardeşlik ve dayanışma ruhunun verilen haklı mücadelenin kazanımları olduğunu dile getirdi.

Ancak henüz yaşamsal taleplerin yerine getirilmediğini belirten Taksim Dayanışması, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Biliyoruz ki bütün bu şiddetin sorumluları, haklılığımız karşısında büyük bir acz ve telaş içindedir. Bu nedenle de esasen halka kapatılması suç olan parkın açılış seremonileriyle toplumun gözünü boyamaya çalışmaktadırlar. Parkımız bize kapatılmışken, kentin yöneticileri yerine ironik bir şekilde valinin bu açılışı duyurması, yapılan ve yapılacak tüm temsili gösteriler, bu acizliğin hukuksuzluğunu da derinleştirmektedir.

Bizler 08.07.2013 Pazartesi günü saat 19.00’da kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı’na da taşımaya kararlıyız. Bütün dünyaya örnek olan Dayanışmamızdan, taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve asla vazgeçmeyeceğiz.”

(soL- Haber Merkezi)