Taha Akyol üniversitenin geleceğini tartışıyor, öğrenciler tartışamıyor

Taha Akyol’un "Değişen Türkiye’de üniversitelerin ve bilimin durumu’’ başlığında konuşmacı olduğu çalıştaya karşı alternatif konferans düzenleyen öğrenci kulübünün üniversite yönetimi tarafından kapatıldığı bildiriliyor.

"Kocaeli Üniversitesi’nin gelecek 4 yılı çalıştayı’’na alternatif konferans düzenleyen Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübü, Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu’nun gazabına uğradı. Alternatif konferansa kızdığı görülen rektörün, bu nedenle düzenleyici kulübü kapattığını söylediği belirtildi.

Konferans başarılıydı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun konuşmacı olduğu konferans, nicelik ve nitelik açısından başarılı geçti. Hamzaoğlu, "Değişen Türkiye, değişen üniversiteler ve Bologna’’ süreci hakkındaki görüşlerini aktararak, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Konferansta, öğrenciler, kendi perspektiflerinden katkı da yapmayı ihmal etmedi. Bu gelişmelere kızan Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu’nun, Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol’un "Değişen Türkiye’de üniversitelerin ve bilimin durumu’’ başlığı altında konuşmacı olduğu çalıştaya "öğrencilerin alınmaması’’ emrini verdiği, alternatif konferans düzenleyen kulübün de kapatıldığını kaydettiği dile getirildi.

Öğrenciler alınmadı
Öte yandan, alternatif konferanstan çıkan öğrenciler, okullarının gelecek 4 yılına ilişkin stratejilerin tartışıldığı Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi'ne girmek, dinleyici olmak istedi. Ancak, öğrenciler, "salon dolu’’ gerekçesiyle içeri alınmadı. Buna tepki gösterilmesi üzerine, seçilen bir öğrenci temsilcisinin gözlediği salonda boşluklar olduğu tespit edildi. Bu sırada, jandarma gücünün kongre merkezi önünde yoğun önlem aldığı da görüldü.

(soL-Kocaeli)