SGK çalışanları rahatsız

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan emekçiler, yerlerinin istekleri dışında değiştirilmesini protesto ettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) çalışan KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, SGK önünde toplanarak 38 personelin çalışma yerinin değiştirilmesini protesto etti.

Sloganlar atarak SGK Başkanlığı önünde toplanan BES üyeleri Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'un devriyle oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gerçekleşen uygulamaların daha önce ortaya koydukları eleştirilerini haklı çıkardıklarını ifade ettiler.

Yapılan açıklamada, SGK çalışanlarının yerlerinin, yaptıkları işin ve ürettikleri hizmetin niteliğinin değiştirildiği ifade edilirken, "SGK yeniden yapılandırılırken, çalışanların yer değişiklikleri nedeniyle yaşadıkları tedirginlik sonlandırılmalı" denildi. Yeni açılan birimlere yapılacak atamaların gönüllülük ve talep esası üzerine olması gerektiğini kaydeden BES üyeleri, yaptıkları açıklamada, "Kurumun hizmet üretiminde aksamaya yol açmamak, halkımızın mağduriyetine neden olmamak kaygılarıyla özverili çalışmalarını her olumsuzluğa rağmen sürdürmeye çalışan Sosyal Güvenlik Çalışanları'nın yerleriyle daha fazla oynanmamalı" sözlerine yer verdi.

Ankara Sağlık İşleri İl Müdürlüğü çalışanlarından 38 kişinin mevzuatına yabancı oldukları birimlerde görevlendirilerek huzursuz edildiklerinin vurgulandığı açıklamada, sendikanın SGK çalışanlarının, taleplerinin takipçisi olacağı ve bunun için mücadele edeceği kaydedildi.