SES’ten “tam gün” eylemi

Sağlık Emekçileri Sendikası, “Tam Gün Yasa Tasarısı”nı protesto etmek için Sağlık Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdiler.

soL (HABER MERKEZİ) Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık Bakanlığı önünde düzenlediği eylemle "Tam Gün Yasa Tasarısı"nı protesto etti. SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, kamuoyunda tam gün yasa tasarısı olarak bilinen tasarının, esnek ve kuralsız çalıştırmayı öngördüğünü, görevlendirmelerin cezalandırma aracı olarak kullanılabilmesinin önünü açtığını belirtti.

Kara, tasarıyla hekimlere zorunlu mali sorumluluk getirildiğini belirterek, "Bu düzenlemeyle kamunun bir görevi daha sonlandırılıyor. Tıbbi kötü uygulamadan korunmaya, piyasacı düzenleme getiriliyor ve tıbbi hatalar sadece hekim hatası gibi algılatıyor" dedi.

Açıklamada, iyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi ve araştırmalarda çalışan personel için haftalık çalışma saatinin tasarıda 25'den 37,5'e çıkarıldığına ve bunun sağlık çalışanlarının riskini daha da artıracağına dikkat çekildi.

İbrahim Kara, "Temel ücretlerin iyileştirildiği, iş güvencesinin sağlandığı, sağlık alanındaki her türlü özelleştirme uygulamalarına son verildiği, kamu sağlık kurumlarının donanımlarının yeterli hale getirildiği, hizmet ve teşvik anlamında özel-kamu bağının olmadığı, gerçek anlamda kamusal sağlık hizmetinin uygulandığı bir ortamda tam zamanlı çalışmayı savunuyoruz" diye konuştu.

Eyleme katılan SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz da "Sağlık Bakanlığı, sağlık piyasasını düzenleme kurulu gibi davranıyor. Bizleri yok sayıyor" yorumunda bulundu.