Sendikalıya istifa baskısı

Tekgıda-İş sendikası, işçilerin sendika hakkını tanımamakta ısrar eden LSG SKY CHEFS şirketini protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) Tekgıda-İş sendikasına üye emekçiler, LSG SKY CHEFS şirketini, sendika haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle protesto etti.

Sendika üyesi işçiler ve sendika yöneticileri hava yolu şirketlerine catering hizmeti veren LSG SKY CHEFS Havacılık Hizmetleri A.Ş'nin Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar bölgesindeki genel müdürlük binası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı yapan Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç sendikanın örgütlenerek 12 Mart 2008'de toplu iş sözleşmesi yetkisi için LSG SKY CHEFS iş yerlerinde başvuruda bulunduğunu, ancak yönetim tarafından işçileri sendikadan istifa ettirmek amacıyla baskı uygulandığını kaydetti. Amaç açıklamasında, "Lufthansa firmasıyla ortaklığı bulunan ve Türkiye'deki birçok havaalanında hizmet veren şirket yönetimi, işçilerin sendikalaşma hakkını engellemek amacıyla işten çıkarma dahil, her türlü hukuk dışı yöntemi kullanmaktan çekinmiyor" şeklinde konuştu.

Açıklamasında, iş yerindeki 499 çalışandan 322'sinin Tekgıda-İş'e üye olduğunu söyleyen Amaç, çoğunluğun tespitine ilişkin bakanlığa yapılan başvurudan sonra İstanbul ve Antalya'da 6 sendika üyesi işçinin işten çıkarıldığını vurguladı. Amaç açıklamasında, LSG SKY CHEFS iş yerlerinde sendika üyesi işçilerin çalıştığı güvenlik, temizlik ve bulaşık yıkama bölümlerinde de taşeronlaşma yoluna gidildiğini ifade ederken, sendikaya üye işçilerin istifa etmeye zorlandığını belirtti. Genel olarak şirketin, süreci uzatma ve oyalama taktiğine başvurduğunu ifade eden Amaç, tüm yapılanlara rağmen sendikanın iş yerinden çıkmayacağını vurguladı.