Sendika temsilciliğine levyeli saldırı kınandı

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün talimatıyla SES ve Dev Sağlık-İş Sendikası’nın işyeri temsilciliklerine dün cebir kullanılarak girilmesine Antalya’da sağlık emekçileri tepki gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi A Blok Önünde toplanan sağlık emekçileri sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” “Balcalı emekçisi yalnız değildir” “Direne direne kazanacağız” sloganları attılar.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Antalya Şubesi ve Devrimci Sağlık-İş Antalya Bölge Şubesi tarafından gerçekleştirilen eyleme aralarında Öğretim Üyeleri Derneği, Eğitim-Sen ve BES’inde bulunduğu bir çok örgüt tarafından destek verildi.

Zorbalık hak mücadelesini yenemez
Balcalı‘da son yaşananlara tepki gösteren sağlık emekçileri adına basın açıklamasını okuyan, Devrimci Sağlık-İş Antalya Bölge Şubesi Başkanı Bekir Çivi “Hiçbir zorbalık, hak mücadelesini yenemez!” dedi. Balcalı’daki emekçilerin yalnız olmadığını belirten Çivi, “Kesinleşmiş mahkeme kararını bir yılı aşkın bir süredir uygulamayan, imza attığı protokolün gereğini yerine getirmeyen rektörlük emekçilerin hak mücadelesini ve direnişini kırmaya çalışmaktadır. Ancak bilinmelidir ki hiçbir zorbalık, hak mücadelesini yenemez!” şeklinde konuştu.

Mafya yöntemleri
Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu’nun talimatıyla geldiğini söyleyen bir ekibin, hastanedeki SES ve Dev Sağlık-İş temsilciliğinin kapısını levye ile kırmalarına sert tepki gösteren Çivi, Rektörlük görevinizin gereğini yerine getirmek yerine, mafya yöntemleri kullanmaya daha ne kadar süre devam edeceksiniz? diye sordu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki taşeron çalıştırmanın mahkemede olduğunu hatırlatan Çivi, mahkeme sonucu her ne olursa olsun fiili, meşru ve hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

(soL-Antalya)