Sarp Kuray cezaevinde

Sarp Kuray hakkında kesinleşen müebbet hapis cezasının infazı için Sincan Cezaevi'ne teslim oldu. Kuray, yedi buçuk yıl cezaevinde kalacak.

soL (HABER MERKEZİ) Kurduğu 16 Haziran örgütü nedeniyle on beş yıldır yargılanan Sarp Kuray, "16 Haziran örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmak ve otuz ayrı eylemin talimatını vermek" suçundan adlığı müebbet hapis cezasının infazı için bugün Sincan F Tipi cezaevine teslim oldu. Müebbet hapis cezasının karşılığı olan yirmi yıllık ceza, on yılda infaz edilecek ve Kuray, daha önce üç yıl cezaevinde kaldığı için yedi yıl sonra cezaevinden tahliye olabilecek.

Kuray, Ankara Sanat Tiyatro'sunda gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisini uğurlamaya gelen dostlarına "Kaç yaşında çıkarsam çıkayım devrimci çıkacağım. Çıkamazsam da hep yüreğim sizinle olacak" dedi. Basın toplantısında yurt dışına kaçmak yerine, cezaevine teslim olmayı seçtiğini belirten Kuray, "Kimse Deniz Gezmiş'e git İstanbul Hukuk Fakültesi'ni örgütle demedi. Kendi doğal önderdi. Kimse Mahir'e de Sinan'a git şurayı örgütle demedi. 68'lerdeki onlar doğal önderlerdi. Ama 68'lerdeki "doğal önder" kültürünün yerini daha sonra "şefler kültürü" aldı. Şefler sultası oluştu. Bunun içinde ben de yer almışımdır. Yer aldığım kadar da özeleştiriye ben de mecburumdur" dedi. Sarp Kuray, 69 deniz subayının 16 Aralık 1969'da yayınladıkları bildirinin son cümleleri olan "Ne değişir, isterse kesilsin devrimcilerin başları birer birer. Oysa bir yasadır bu, mümkünü yok! Devrimciler ölür, devrimler sürer" sözlerle konuşmasını sonlandırdı.