Sanatçılar İTÜ'lü asistanlara destek verdi

Üniversitelerde araştırma görevlilerinin doktoralarını tamamladıktan sonra işsiz kalmalarının önünü açan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 50/D maddesine karşı İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki asistanların verdiği mücadeleye sanatçılardan destek geldi.

YÖK'ün 50/D maddesiyle İTÜ'de yaklaşık 120 araştırma görevlisi işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu asistanlardan 2'si öğrenimleri devam etmesine rağmen üniversite yönetimi tarafından işsiz bırakıldı. Geçici ve güvencesiz çalışmaya zorlanan asistanlar, üniversitede yıllarca görev aldıktan sonra kapı dışarı edilmek isteniyorlar. Türkiye'nin birçok üniversitesinde yaşanan bu uygulamaya karşı asistanlar "Doktoralı işsiz olmayacağız" diyerek eylem yapıyorlar.

İTÜ'deki asistanların bu eylemine tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, müzisyen Emin İgüs, Ufuk Karakoç, yönetmen Emin Alper, oyuncu Arif Erkin, müzisyen Utku Doğruak, müzisyen Erdal Erzincan, müzisyen Cengiz Özkan, oyuncu Cihan Özdeniz, müzisyen Cem Polat, oyuncu Kemal Oruç, müzisyen Paşa Altın ve oyuncu Şirvan Akan hazırlanan video gösterim ile destek olacaklarını açıklayarak, hep birlikte "asistanlara dokunmayın" dediler.

Odatv'de yayınlanan destek videosu şöyle: