Sami Evren’den AKP’ye destek

KESK'in yeni yönetimi, kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasında hükümete destek mesajı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve KESK Yönetim Kurulu'nu Başbakanlık Merkez Binası'nda kabul etti. Bir saat süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada Evren, Başbakan Erdoğan'dan görüşme süreçlerinin Eylül ayına alınması ve toplu sözleşmelerin bu şekilde icra edilmesi gerektiğini talep ettiklerini söyleyerek, "Gerekçemiz Hükümetin kamu çalışanlarına rakamları telaffuz edememesi dolayısıyla görüşmenin gerçekçi olmadığını sahici bir görüşmeye dönüşmediği. Zaten KESK olarak biz yıllardır görüşmenin yanlış olduğu toplu sözleşme yapılması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Örgütlenme konusunda Erdoğan'la ortaklık sağlandığını ifade eden Evren, işçi ve kamu çalışanlarının ortak sendikalarda örgütlenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Başbakan'ın talimatı üzerine görüşeceklerini söyledi. Bunun gerçekleştiği takdirde, grev ve toplu sözleşme hakkının doğal olarak gerçekleşeceğini savunan Evren, "daha sonra kamu çalışanları tiyatroya dönüşen toplu görüşme süreçlerinden kurtulmuş olacak. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaya önem vereceğiz" dedi.

"AKP'nin kapatılmasına karşıyız"
Siyasi partilerin kapatılmasına karşı olunması gerektiğini vurgulayan Evren "Türkiye'nin içine sürüklendiği bu kaos ortamında parti kapatmaların çözüm olmadığını, AKP'nin kapatılmasının laiklik-anti laiklik tartışmasını ortadan kaldırmayacağını, DTP'nin kapatılmasının da Kürt sorununu çözmeyeceğini ifade ettik" dedi. Evren, Erdoğan'ın da sendikalar, demokratik örgütleri ve siyasi partiler dahil hiçbir örgütün kapatılmaması gerektiğini kaydettiğini söyledi.

"Ergenekon derinleştirilsin"
Evren görüşmede Ergenekon Operasyonu'nun da ele alındığından bahsedip, meselenin yüzeysel olarak geçiştirilmemesi gerektiğini belirtti. Evren "Bu ülkede darbe kültürünü kim yaşatıyorsa, 12 Eylül darbecileri dahil, Şemdinli meselesini kapatanlar dahil, Susurluk meselesini kapatanlar dahil her türlü karanlık ilişkinin açığa çıkartılması gerektiğini ifade ettik. Bu konuda da demokratik kamuoyuna ve demokrasi mücadelesi içerisindeki tüm güçlerle birlikte mücadele edeceğimizi kendilerine bir kez daha ifade ettik" dedi.