Saldırıya uğrayan Maltepe Belediyesi işçilerinden açıklama

Cuma günü polis ve zabıta saldırısına uğrayan, direnişteki Maltepe Belediyesi taşeron işçileri bir açıklama yaptı. İşçiler, "Saldırı ve baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!" dedi.

Cuma günü, çalışma koşullarına karşı bir araya geldikleri için işten çıkartılan ve Maltepe Belediyesi önünde direnişte olan işçilere zabıta müdahale etmişti. İşçilerin direniş alanı olarak belirlediği Maltepe Belediyesi önündeki alan dozerle yıkılırken, işçilerin eylem alanına astıkları pankartta zabıta tarafından indirilmek istenmiş, işçilerin buna izin vermemesi üzerine zabıta ve işçiler arasında arbede yaşanmıştı.

Saldırıya uğrayan işçiler bugün bir açıklama yayınladı.

Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri imzalı açıklama şu şekilde:

Saldırı ve Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!

Direnişimizle dayanışmaya...

Maltepe taşeron Belediye İşçileri olarak direnişimize yönelik cuma günü gerçekleştirilen saldırılar karşısında kararlı bir şekilde Maltepe Belediyesi önündeki direnişimize devam edeceğiz.
Bilindiği üzere Cuma sabahı direniş alanına gittiğimizde pankartlarımızın çalınmış, direniş alanı dozerlerle yıkılımış ve kum ve molozlarla doldurulmuştu. Ayrıca Belediye Başkanının talimatı üzerine polis ve zabıtalar işbirliği içerisinde elimizde kalan ve direniş alanına astığımız pankartı sökme girişimlerinde bulunmuşlardı. Bütün bu saldırılar kararlı ve tok duruşumuz sayesinde bertaraf edildi.
Direnişimize yönelik saldırılara karşı bütün emekten yana olan ilerici, devrimci kamuoyunu bu süreçte direnişimize destek vermeye ve bayrakları ve flamalarıyla birlikte 16 Ocak Pazartesi sabahı saat 8'de direniş alanında bizlere destek vermeye çağırıyoruz.

(soL- Haber Merkezi)