Sağlıkçılar şiddete karşı yürüdü

İstanbul Tabipler Odası, Devrimci Sağlık-İş Sendikası ile SES üyelerinden oluşan sağlık çalışanları, Cağaloğlu'nda hastane personelinin maruz kaldığı şiddete karşıtı yürüyüş yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Tabipler Odası, Dev Sağlık-İş ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri Ayasofya önünden Cağaloğlu'ndaki İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, ''Güvenli ortamda güvenceli çalışmak, iş-ücret-meslek ve gelecek güvencesi istiyoruz. Giderek artan risklerimizin ve çalışma ortamındaki gerilimlerin ve çatışmaların engellenmesi için tırmanan, tırmandırılan şiddet sarmalına neden olan yönetici şiddetine son verilmesini istiyoruz'' dedi.

Beydilli, kendilerinden onay ve izin almadan basın açıklaması yaptıkları gerekçesiyle sendika temsilcileri hakkında soruşturma başlatıldığını da öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ile Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken başhekimin şiddetine maruz kaldığı öne sürülen Dr. Dilek Argon Beyazıt'ın da aralarında bulunduğu grup, İl Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.