Sağlık işçileri eylemde

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki işçiler, asgari ücret zammına tepki gösterip, insanca yaşamak istediklerini dile getirdi.

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık-İş (Dev Sağlık-İş) Sendikası Kocaeli Bölge Temsilciliği, asgari ücretin yaşanılabilir seviyeye çekilmesini isteyerek, hükümetin ücret belirleme politikasını sert bir dille eleştirdi.

Sonucu belliydi
Sendikanın Kocaeli Temsilcisi Talat Tunç, yaptığı açıklamada, Ankara’da sonucu başından belli olan toplantılar düzenlendiğini ifade ederek, şu görüşleri savundu: "Sonuç başından belliydi. Çünkü bu komisyonda patron ve patronların çıkarını gözeten hükümet temsilcileri çoğunluktaydı ve belirleyici rol aldı. Bu çoğunluğa dur diyebilecek bir sendikal temsilden söz etmek de ne yazık ki mümkün değil. Yeni asgari ücretin çalışma ve yaşam koşullarımızı daha da ağırlaştıracak bir düzeyde belirleneceği, bizleri yoksulluğumuzla baş başa bırakacağını biliyoruz.”

‘Gelin de siz geçinin’
Tunç, asgari ücret belirlenmesi sürecinde söz sahibi olmak istediklerini de anlatarak, ‘’Bakanlıktaki toplantıya katılmak isteyen arkadaşlarımız engellendi, gözaltına alındı. Ama bugün Türkiye”nin dört bir yanındaki hastanelerde daha gür sesle haykırıyoruz. Gelin bu asgari ücretle siz yaşayın. Biz bu koşulları kabul etmiyoruz’’ dedi. Tunç, taleplerini ise şöyle sıraladı: "Asgari ücret, ailemizin tüm zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak, insanca yaşayacağımız ücret olmalıdır. Asgari ücretle çalışanlar için elektrik, su, doğalgaz kullanımı asgari ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalıdır. İşe gidiş geliş sırasında ulaşım ücretsiz olmalıdır. Taşeron çalıştırma yasaklanmalı ve tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmelidir.” Açıklama sırasında, “Tayyip 629 lira ile sen geçin, zam zulüm işkence, işte AKP” sloganları atıldı.

(soL-Kocaeli)