Sadaka istemiyoruz

Türk Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu sözleşme sürecindeki tavrını kınadıklarını belirterek "Başbakan'ın vermeye kalktığı sadakayı reddediyoruz" dedi.

soL (Koaceli) TÜRK Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Aydın, toplu sözleşme sürecine müdahalede bulunduğunu iddia ettikleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kınadı. Başbakan'ın toplu sözleşme süreci devam ederken kamu çalışanlarına 112 YTL ek zam yaptığını açıklamasını doğru bulmadığını belirten Aydın, "Bu açıklamayı, toplu sözleşme sürecini ve sendikaların direncini sekteye uğratmak amacı güden bir çıkış olduğunu düşünüyoruz. 4688 sayılı yasayı yok saymak anayasal bir suçtur. Başbakan böyle bir konuda tek taraflı karar verme, anayasal kuruluş olan sendikaları yok sayma hakkına sahip değildir. Başbakan kamu görevlilerine ölümü gösterip sıtmaya razı etme yöntemini kullanmaktadır" dedi.

Verdiği sözlere sahip çıkmıyor
Aydın, Başbakan'ın 2002 seçimlerinde kamu görevlilerinden 3 yıl süre istediğini ve bunun sonunda hak edilen sosyal ve ekonomik hakların verileceğini vaat ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti: "Aradan 6 yıl geçti, ama Başbakan sözlerine sahip çıkmamıştır. 112 YTL ile kamu görevlilerinin açlık ve sefalet girdabından kurtulacakları kanaati ortaya konmaya çalışılıyor. 4 nüfuslu bir ailenin geçim standardının 2 bin 180 YTL olduğu dikkate alınmıyor. Kamu görevlilerinin sosyal ve ekonomik talepleri gündeme geldiğinde bütçenin sarsılmasından söz edilmeye başlanıyor. Sendikaların taleplerinin uçuk ve ipe sapa gelmez olarak nitelenmesi, Başbakana yakışmayan argo ifade tarzıdır.'' Aydın, Başbakan'ın olumsuz tavrı sürerse, 26 Ağustos'ta Ankara'ya yürümeye başlayıp, 29 Ağustos'ta Kızılay'da oturma, sonra da açlık grevi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.