Piyasacılık demiryollarını teslim alıyor

"Hızlandırılmış" tren "kaza"sının dördüncü yılı nedeniyle basın açıklaması yapan BTS Genel Başkanı Akıl, demiryollarını kamusal alan dışına çekme çabalarının hiç bir zaman olmadığı kadar hızlandığına dikkat çekti.

soL (HABER MERKEZİ) Pamukova'da meydana gelen "hızlandırılmış" tren kazasının dördüncü yılı nedeniyle, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl bir basın açıklaması yaptı. TCDD Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelen demiryolu çalışanları adına konuşan BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, 41 kişinin yaşamını kaybettiği "kaza"dan ''bilim tanımaz, demiryolunun 150 yıllık birikimini reddeden" bir anlayışla, "hızlandırılmış" treni sefere koyanların sorumlu olduğunun altını çizdi.

Akıl, kaza sonrasında oluşturulan bilim kurulu raporunda ve mahkeme kararında kurum yöneticilerinin ''4/8 oranında suçlu bulunmasına rağmen, adalet önüne çıkarılmadığını'' da hatırlattı.

Demiryollarında özelleştirme ve taşeronlaştırma çabası
TCDD'de bir dizi olumsuzluk yaşandığını belirten Akıl, ''Bütün bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi demiryollarında özelleştirme, taşeronlaştırma ve demiryollarını hızla kamusal alan dışına çekme çabaları hiçbir zaman olmadığı kadar gündemde'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek ise örgütlenme çalışmalarının durdurulmaya çalışıldığını vurguladı