OSTİM İşçi Derneği: Pisliğinize bulaşmak istemiyoruz

Suriye'de muhalifler tarafından kullanılan bazı silah ve mühimmatın Ankara OSTİM'deki atölyeler tarafından üretildiği iddiaları basına yansıdı. Konuyla ilgili OSTİM İşçi Derneği bir açıklama yayınlayarak "pisliğinize bulaşmak istemiyoruz" dedi.

(soL - Ankara) Suriye'de muhalifler tarafından kullanılan bazı silah ve mühimmatın Ankara OSTİM'deki atölyeler tarafından üretildiği iddiaları basına yansıdı. Konuyla ilgili OSTİM İşçi Derneği bir açıklama yayınlayarak "pisliğinize bulaşmak istemiyoruz" dedi.

OSTİM İşçi Derneği'nin açıklaması şu şekilde:

Habere göre Şam’da cezaevindeki tutuklularla görüşen gazeteci Ömer Ödemiş ilginç bir mahkumla tanışmış. İslamcı çetelere mensup adamın adı Züheyr Cemal Said. Makina Yüksek Mühendisi. Buraya kadar normal. Ancak haberin devamı ibret verici. Rejim muhalifi olan bu kişi sınırdan Türkiye’ye giriş yapıp soluğu Ankara’da, Ostim’de alıyor! Silah imalatında faaliyet gösteriyor ve binlerce masum sivilin öldürüldüğü kirli savaşa mühimmat üretiyor.

Haberin bundan sonrasını midemiz kaldırmıyor. Ostim bizim evimiz diyoruz, doğru. Bunlar ise evimize zorla girmiş olan leş kargaları veya çakallar. Kimisi şeriat özlemiyle, kimisi yüksek kâr hırsıyla Ostim’de Suriye’deki iç savaşa silah ve mühimmat üreten patronlar, buna ses çıkarmadan alet olan ustalar. Önce vicdanınıza, sonra kardeş Suriye halkına sonra da Ostimli işçilere hesap vereceksiniz.