Ölümleri verimlilikle engelleyecekler

Tersanelerdeki işçi ölümlerine ilişkin bir yaklaşım da Milli Prodüktivite Merkezi’nden geldi. Verimlilik, kalite gibi başlıkları öne çıkaran patronlar, sektöre yönelik yeni yatırım başlıkları yaratıyorlar.

soL ( HABER MERKEZİ) Tersanelerde yaşanan ölümler devam ederken, Milli Prodüktivite Merkezi'nden (MPM) açıklama geldi. MPM Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Peşkircioğlu Türkiye'de gemi inşa sanayinin hızla gelişen çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, son günlerde Tuzla'daki tersanelerin iş kazaları ve bu kazalara bağlı ölümlerle gündemde bulunduğunu ölümlerin engellenmesinin ise verimliliği arttırmaktan geçtiğini ileri sürdü.

İş güvenliği eğitimi veren firmaların bugünlerde yaptıkları açıklamalar ölümlerden çok iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu kaybedilen işgünü sayısı ve bunun maliyetlerinin rakamları yönünde. Eğitimlerin bu tartışmalar sonucu planlamasının ardından çıkan sonuç ise MPM verimliliği arttırma programı oldu.

Gemi sektörünü parlayan bir yıldız olarak değerlendiren Peşkircioğlu'nun, bu sektörün geleceğini iş kazaları ve ölümlerle karartamayız türünden açıklamaları rahatsızlık uyandırdı. İş kazaları nedeniyle yaşanan işgücü kaybının engellenmesine dönük de hizmet verecek programın günde 12 saat çalışan bir tersane işçisinin yaşamını hangi yönde etkileyeceği merak konusu. Verimliliği artırma programları ise tersane alanında yeni iş olanaklarının ortaya çıkması anlamına geliyor.