Öğrenci düşmanı medya hakkında suç duyurusu

Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, son günlerde AKP’yi protesto eden öğrencilere “Ergenekoncu” vb. yaftalarla saldıran medya organlarına karşı suç duyurusunda bulundu.

Bugün saat 12.00’de Beyazıt Meydanı’nda başlayan Gençlik Muhalefeti, Genç-Sen, Öğrenci Kolektifleri, Emek Gençliği ve TKP’li Öğrencilerin destek verdiği, “AKP defol, üniversiteler bizimdir”, “Öğrencime dokunma”, “Üniversiteli öğrenciler yalnız değildir” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından Sultanahmet Adliyesi önünde Eğitim-Sen adına basın açıklaması yapan Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden İsmet Akça geçen haftalarda Türkiye gündemine oturan haklı ve meşru öğrenci protestolarına iktidarın çeşitli kanatlarından saldırıların devam etmekte olduğunu söyledi. AKP siyasetinin arkasına dizilen bu güçlerin sesini çıkartan herkese “Ergenekon” yaftasını yapıştırdığını, isim ve fotoğraflarını dağıtıma sokarak öğrencileri açık hedef haline getirmekle yetinmeyip köşelerinde “bunlara kötek lazım” naraları atarak insanları haklı ve meşru öğrenci talepleri karşısında şiddet kullanmaya teşvik ettiklerini belirten Akça konuşmasına şöyle devam etti:

“Kimse bu saldırılar karşısında sessiz kalacağımızı zannetmesin. Bugün burada buluşan üniversite bileşenleri olarak öğrencilerimize, onların haklı ve meşru taleplerine sahip çıkıyoruz. Eğitim-Sen Üniversite Şubeleri olarak başlattığımız “Öğrencime Dokunma” imza kampanyasına, Türkiye’nin tüm üniversitelerinden yüzlerce imza geldi. Bu imzalar dayanışmamızın simgesi olsun.”

Konuşmasını, bu dayanışmanın aktif bir dayanışma olacağını, herhangi birisine gelecek saldırının hepsine gelmiş kabul edileceğini, yaptıkları suç duyurusunun takipçisi olacaklarını belirterek bitiren İsmet Akça’nın ardından Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere söz aldı.

Yeşildere iktidara gelmeden önce YÖK’ü kaldıracağını söyleyen AKP’nin YÖK’ü ele geçirdikten sonra kendi arka bahçesi haline getirdiğini, AKP’ye karşı çıkan herkesin bu yolla korkutulduğunu ve öğrencilerin bu haklı taleplerinin her zaman arkasında olacaklarını söyledi.

(soL-Haber Merkezi)