‘ODTÜ'lüden Gökçek’e ders verilir’

ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi, ODTÜ’yü yıkma tehditinde bulunan İ. Melih Gökçek’e bilimin ve topluma hizmetin önemi konusunda ders verme önerisinde bulundu.

soL (ANKARA) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek'in ODTÜ'ye yönelik iddialarına bir cevap da ODTÜ öğrencilerinden geldi. ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi, dün yayımladıkları bildiride Gökçek'i bilimin ve eğitimin önemini kavramamakla suçladılar.

ODTÜ ÖTK imzalı bildiride, ODTÜ'nün eğitim, teknoloji ve bilim üretimi açısından ülkenin yüz akı olduğu belirtildi ve ODTÜ öğrencilerinin de okullarının öneminin farkında oldukları vurgulandı. Gökçek'in başkentte 15 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı boyunca ortaya koyduğu "Gökkuşağı yolu, sarı akan çeşmeler, yaz ortasındaki susuzluk, belediye otobüslerindeki bilet uygulamaları" gibi icraatlerinin ardından son olarak bir de ODTÜ'yü yıkmakla tehdit etmesiyle, bilimin, sorgulamanın, eğitimin ve topluma hizmetin anlamını kavrayamadığını ortaya koyduğu söylendi.

"Sayın Gökçek, belediye ODTÜ'yü yıkmadan yetişin!"
Öğrenci temsilcileri, "ODTÜ'lüden ders verilir" diyerek Gökçek'i okullarına davet ettiler ve bildiriyi "Sayın Gökçek, lütfen ivedi olun yoksa "belediye mevzuatı" ODTÜ'yü yıkacak(!)" sözleri ile sonlandırdılar.