“ODTÜ bizimdir Melih Gökçek'in çiftliği değildir”

ODTÜ'lü öğrenciler internet üzerinden Gökçek'i ve piyasacı belediyecilik zihniyetini kınayan bir imza kampanyası başlattılar. İmza metnine, www.odtuluyuz.org adresinden ulaşılıyor.

soL (Ankara) Ankara'yı Büyüşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten kurtarmakta kararlı olan ODTÜ'lü öğrenciler bugün itibari ile, Gökçek'i ve piyasacı belediyecilik zihniyetini kınayan bir metinle, internet üzerinden bir imza kampanyası başlattılar. www.odtuluyuz.org adresinden imzaya sunulan metin şöyle:

"Bizler aşağıda imzası olanlar,

ODTÜ'lü olmanın, ülkemize ve toplumumuza karşı yüklediği sorumluluk ile, Ankara Büyükşehir Başkanı İ. Melih Gökçek'in "uygulama imar planı, yapı ruhsatı ve iskan belgesi bulunmadığı" gerekçesi ile üniversitemiz kamu binalarını yıkma tehdidi ile başlayan, ardından içinde Eymir Gölü'nün de yer aldığı geniş bir ODTÜ arazi için hak iddiasında bulunan, temelinde AKP belediyesinin yeni rant alanları açmasını hedefleyen sürecin karşısında yer aldığımızı beyan ediyoruz.

İ. Melih Gökçek'in temsil ettiği, toplumun karşısında yer alan belediyecilik anlayışına karşı bilimin aydınlığında, halkın çıkarlarını gözeterek ODTÜ'müze, kentimize ve ülkemize sahip çıkıyoruz."