ÖDP'den Deniz Feneri protestosu

AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen ÖDP'liler, son zamanlarda faşizan uygulamalarıyla yolsuzluklarını örtmeye çalışan AKP'ye karşı Ankara sokaklarında çalışmalar yapacaklarını açıkladılar.

soL (Ankara) ÖDP Ankara İlçe örgütü, Deniz Feneri davası ile ortaya çıkan yolsuzluk dalgasını protesto etmek için AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüdü. Saat 13:00'de Kızılay Yüksel Caddesi'nde buluşan grup, "Gerici, hırsız, halk düşmanı AKP", "Zam zulüm işkence, işte AKP" ve "Deniz Feneri soygun feneri" sloganları ile Kocatepe'deki AKP İl Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti.

Mithatpaşa Bulvarı başında bir kişinin grubu provoke etme çabasına karşılık grup dağılmadan yürüyüşe devam etti. AKP binasına yaklaşıldığı sırada "Hırsız var" diye bağıran eylemciler, "İşte burası hırsız yuvası" sloganı attılar.

Polisin bina önüne kadar geçişe izin vermemesi nedeniyle yol üzerinde yapılan basın açıklamasını ÖDP Ankara İl Başkanı Hasan Özdinç okudu. AKP'nin kendisini eleştiren gazeteler için boykot çağrısı yaptığını, Deniz feneri yolsuzluğunu protesto eden üniversite öğrencilerine polisi saldırttığını, kendi partisine mensup çiftçilere bile hakaret ettiğini hatırlatan Özdinç, son olarak da ÖDP Keçiören İlçe binasına astıkları 'sürekli çalanlardan hesap soracağız' yazılı pankartın polis ablukası eşliğinde vinçler getirtilerek indirildiğini söyledi.

"Tayyip Erdoğan'ın demokrasisinin koca bir yalan olduğu artık ayan beyan ortadadır" denilen açıklamada, AKP'nin böyle bir baskı kurmasının arka planında yolsuzlukları gündemden düşürmek ve tepkileri bastırmak gibi amaçların yer aldığı belirtildi. Açıklama şu sözlerle devam etti:
"AKP uyguladığı zengine dost yoksula düşman politikalar ile zengini daha zengin yaparken yoksulu da sadakaya ve yardıma muhtaç hale getirmektedir. Sosyal devleti ortadan kaldıran AKP bunun yerine cemaat ve tarikatleri örgütlemektedir. Deniz Feneri de hırsızlığın ötesinde, halkı piyasa tanrısına, küresel emperyalizmin efendilerine boyun eğdirmenin aracından başka bir şey değildir."

ÖDP'liler, basın açıklamasının ardından başta Keçiören ilçe olmak üzere tüm binalarına yeniden pankartlarını asacaklarını ve AKP'nin yolsuzluklarına karşı Ankara'nın her sokağında çalışmalar yapacaklarını söyleyerek dağıldılar.