'Nakliyat-İş'e büyük saldırı'

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun diğer yöneticilerle birlikte sabaha karşı gözaltına alınmasına dönük bir açıklama yayınladı.

"Nakliyat-İş'e, İşçi Sınıfına, Önderlerine Büyük Saldırı" başlığı taşıyan açıklamada Nakliyat İş yöneticilerinin sabaha karşı evlerinin basıldığı, hukuk dışı bir uygulamayla gözaltına alındıklarını, genel merkez ve şube binalarının basılarak arandığı bilgisi verildi.

Başta Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu olmak üzere sendika Genel Merkez yöneticileri, Genel Merkez Sekreteri Aziz Cengiz, Mali Daire Başkanı Rıza Ballı, Örgütlenme Daire Başkanı Abdullah Menek, Eğitim Daire Başkanı Abuzer Aslan, İstanbul Şube Başkanı Nurettin Gümüş, Şube Sekreteri Hacı Altaş, Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal Disk Bölge Temsilcisi ve aynı zamanda Nakliyat-İş Konya Temsilcisi Ali Özçelik, ayrıca Sendika Üyesi Akgün Ambarı işçilerinden Erkan Erçel ile Cihangir Ceylan operasyon kapsamında gözaltına alındıkları açıklandı.

Açıklamada "Sendikamıza anti demokratik, hukuk dışı, keyfi saldırı Türkiye genelinde yapılmıştır. Sendika Genel Merkezimiz ve değişik illerdeki Şube ve Temsilciliklerimizde arama yapılmıştır ve yöneticilerimizin de sabaha karşı evleri aranarak gözaltına alınmışlardır. Sendikamıza ve yöneticilerimize yönelik bu gerekçesiz, keyfi, hukuk dışı saldırı gerçekte tüm işçi sınıfımıza yapılmıştır. İşçilerin ekmeğini bir dilim daha büyütme, örgütlenme özgürlüğünü ve sendikalaşmasını engellemek için yapılmıştır" denildi.

Şu ana kadar yapılan aramaların neden yapıldığının ve yöneticilerin hangi gerekçelerle gözaltına alındıkları konusunda istendiği halde dosya hakkında kısıtlama kararı verildiği gerekçesi ile sendika avukatlarına bilgi verilmediği belirtilen açıklamada İstanbul şubesinde aramanın devam ettiği bilgisi de verildi.

İstanbul Şubemizin bulunduğu Topkapı Nakliyeciler Sitesi'nde yüzlerce sendika üyesini binaya alınmıyor. Sendikaya dönük operasyonu protesto etmek ve sendika yöneticilerinin biran önce serbest bırakılması için İstanbul Şubesi önünde eylemler düzenlenmekte.

Nakliyat - İş tarafından yapılan basın açıklamasında "Sendikamıza yapılan bu saldırıları şiddetle protesto ediyoruz ve yöneticilerimizin bir an önce serbest bırakılarak bu haksız hukuksuz uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Bütün işçi sendikalarını, kamu emekçileri sendikalarını, halk örgütlerini İşçi Sınıfı ve onun önderlerine yapılan bu saldırıya karşı tepki vermeye ve sendikamızla dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.
(soL - Haber Merkezi)