Mudurnu'da tavuk işçileri yol kapattı

30 Aralık'ta üretimin durduğu fabrikanın işçileri, vaatlerin aksine içeride kalan paralarını alamayınca eyleme başladı. Fabrikayı ortağına devredip tavuk sektöründen çekilen balıkçılık firması Kılıç Holding ise kârını düşürmemeyi başardı.

soL (HABER MERKEZİ) Bolu'nun Mudurnu ilçesinde faaliyetine son veren bir piliç fabrikasının işçileri, firmadan alacaklarını tahsil edemediklerini söyleyerek eylem yapıyor. 2007'den beri "Kılıç Entegre Tavukçuluk A.Ş." tabelasıyla faaliyet gösteren eski Mudurnu Piliç Fabrikası'nın 2008 sonunda üretimi durdurması nedeniyle işsiz kalan işçilerin tamamına yakını eyleme katılıyor.

Bugün fabrikanın önünde bir araya gelen yaklaşık 400 işçi, ilçeye girişi sağlayan karayolunu trafiğe kapattı. Polis ekiplerinin sözlü müdahalesi sonunda yolu açan işçiler, fabrikanın önünde lastik yakarak eylemlerine devam ediyorlar. Evlerine ekmek alacak paraları bile kalmadığını söyleyen işçiler, "Bizlere paralarımızın ödeneceği söyledi, belirttikleri tarih geldi ama yine ödeme yok. Paralarımız ödenene kadar eylemlerimize devam edeceğiz" dediler. Olay yerine gelen Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan ise işçilere, sorunlarının bir an önce çözülmesi için firma yetkilileriyle görüşeceğini söyledi.

Bodrum'da çok sayıda balık çiftliği bulunan Kılıç Holding, 2001 krizinde iflas eden ve Türkiye`nin ilk entegre tavuk tesisi olarak kurulan Mudurnu Tavuk'un eski fabrikasını satın alarak 2007 yılında üretimi yeniden başlatmıştı. MUPİ markası ile ürünlerini piyasaya sunan firma, 30 Aralık'ta resmi bir açıklama yaparak kriz nedeniyle 14 aydır zarar ettiklerini ve tavukçuluk faaliyetlerini resmen durdurduklarını bildirmişti. Daha sonra ise, Kılıç Holding'in yaklaşık bir ay önce ortaklıktan çekildiği ve tesisleri ortağı İleri Tavukçuluk'a devrettiği ortaya çıkmıştı. İşçilere iki ayı aşkın zamandır yapılan vaatlerde, kaynak bulunabilirse fabrikanın yeniden üretime geçebileceği söyleniyordu.