Mersin Üniversitesi’nde faşistlerden bıçaklı saldırı

Mersin Üniversitesi’nde faşist grup, devrimci öğrencilere bıçakla saldırdı. Faşistler, arabayla kaçarken iki öğrenciyi de ezdi. Rektör ise özel güvenlik ve polisin devrimcilere saldırısını bizzat yönetti. AKP'nin YÖK talimatları sonrası üniversitelerde oluşan tablo bir kez daha görüldü.

Geçtiğimiz haftalarda polisin öğrencilere silah çekmesiyle gündeme gelen Mersin Üniversitesi’nde bugün faşistler, Gençlik Muhalefeti üyesi bir öğrenciye saldırarak bıçakla yaraladılar. Yaralanıp hastaneye kaldırılan öğrencinin sağlık durumu iyiye gidiyor. Saldırının ardından olay yerinden hızla kaçmak için arabalarına atlayan faşistler, kampüs içerisinde 2 öğrenciyi de ezerek yaralanmalarına sebep oldular.

Faşist saldırıyı protesto etmek için toplanan öğrencilerse, bu defa Rektör’ün gözetiminde ÖGB-polis saldırısına maruz kaldılar. Gençlik Muhalefeti yaptığı açıklamada bundan sonra yaşananları şöyle aktardı: “Mersin Üniversitesi rektörü yaşanan faşist saldırıyı kendisine anlatan Gençlik Muhalefeti üyelerine tokat sallayarak ve korumalarına talimat vererek saldırmıştır. Bunun ardından da polis ve özel güvenlik de devreye girerek Gençlik Muhalefeti üyesi 3 kişi göz altına alınmıştır. Öğrencilere saldırıyı adeta organize eden ve bizzat saldırının içerisinde olan Mersin Üniversitesi Rektörü Süha Aydın yaşananların sorumlusudur.”

YÖK’ün türban ve polis talimatlarından bu yana üniversitelerde sürekli devrimci öğrencilere karşı saldırılar düzenleniyor.

(soL - Haber Merkezi)