Mersin’de 88. yıl coşkusu

Türkiye Komünist Partisi'nin kuruluşunun 88. Yıl dönümü, TKP Mersin İl Örgütü tarafından yapılan etkinlikle kutlandı.

soL (Mersin) TKP'nin kuruluşunun 88. yılı Mersin'de de kutlandı. Etkinlikte TKP Merkez Komitesi üyesi Mehmet Karaoğlu, TKP Merkez Komitesi üyesi Ali Önder Öndeş ve TKP Mersin İl Örgütü Yöneticisi Uğur Özer birer konuşma yaptılar. Bunun dışında Mersin halkevleri temsilcisi Ulaş Korkut, Mersin 68'liler Derneği Başkanı Selçuk Polat ve Mersin ÖDP İl Başkanı Oktay Canpolat da kürsüde kısa birer konuşma yaparak TKP nin 88. yaşını kutladılar. Konuşmaların ortak vurgusu AKP karşıtlığı ve AKP'nin 12 Eylül karanlığının bir ürünü olduğu şeklindeydi.

TKP MK üyesi Mehmet Karaoğlu, Türkiye'nin her geçen gün daha fazla Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarına benzemeye başladığına dikkat çekti ve bir felaket anlamına giden bu süreci örneklerle açıkladı. Karaoğlu, konuşmasının ikinci bölümünde bu süreç karşısında çaresiz olunmadığını vurguladı ve işbirlikçiliğe, piyasacılığa ve gericiliğe karşı bütün halkı mücadeleye davet ettiklerini belirtti. Bu noktada bu mücadelede Yurtsever Cephe'nin önemine değinen Karaoğlu, söz konusu mücadelenin toplumun geniş kesimleriyle buluşmasında Yurtsever Cephe örgütlerinin hayati bir rol oynayacağını vurguladı. Yurtsever Cephe örgütlenmesiyle ilgili örnekler veren Karaoğlu, bütün TKP dostlarını Yurtsever Cephe'de örgütlenmeye çağırarak konuşmasını bitirdi.

Daha sonra söz alan Ali Önder Öndeş öncelikle İstanbul ve Mersin valiliğince yasaklanan Yankee Go Home sloganının yasaklama kararının gerçersizliğini dile getirerek, ülkemizde ABD karşıtlığının önüne bu tip yasaklamalarla geçilemeyeceğini vurguladı. Bunun üzerine "yasaklı slogan" salondaki tüm katılımcılar tarafından coşkulu bir şekilde atıldı. Ali Önder Öndeş konuşmasında ülkemizde solun yeterince güçlü olmadığını ve özellikle herkesin bu konuda kafa yorması gerekliliğini vurguladıktan sonra Ergenekon operasyonunun bir çeşit AKP operasyonu olduğunu halkın bir tarafta AKP ve Ergenekoncularının da diğer tarafta yer aldığını belirtikten sonra "bu tabloda başka bir taraf olamayacağını ya halktan yanasınızdır ya da AKP ve Ergenekondan" dedi. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde TKP'nin her konuda olduğu gibi bu konuda da işbirliğinden yana olduğunu ancak bunun bir takım ilkelerinden taviz vermek anlamına gelmeyeceğini, anti-emperyalist, aydınlanmacı ve emekten yana olan her siyasetle işbirliğine TKP' nin açık olduğunu vurgulayan Öndeş, sözlerine memleketin gidişatından rahatsız olan herkesin Yurtsever Cephe'de örgütlenmesi gerekliliğini vurguladı.

Mersin Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe Mersinlilerin katılımının oldukça yoğun olduğu gözlendi.