Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlileri de eylemde

Bir süredir üniversitelerde seslerini duyurmaya çalışan genç akademisyenlerin bu defa Marmara Üniversitesi’nden ses verecekler.

soL (İSTANBUL) Bir süredir üniversitelerde görev yapan araştırma görevlilerinin eylemlerinde bu defa ses Marmara Üniversitesi'nden yükselecek.

Marmara Üniversitesi'nde görev yapan araştırma görevlileri yaptıkları açıklamada, Pazartesi günü bir basın açıklaması yaparak, 50d'li asistanların iş güvencelerinin sağlanmasına destek için öğretim üyelerinden toplanan imzaları rektörlüğe teslim edeceklerini ifade ettiler. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "YÖK, '50d'li araştırma görevlilerinin kısmi iş güvencesi sağlayan '33a' kadrosuna yeniden atanmalarını, Anayasa'da ve Yüksek Öğretim Kanunu'nda tanımlanan yetkilerini aşarak 26 Kasım'da aldığı Yürütme Kurulu kararı ile engellemeye çalışmıştır. Ancak EĞİTİM -SEN'in Danıştay'a başvurusu sonucu, Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Danıştay tarafından bu kararının yürütmesinin durdurulmasına karşın, YÖK Başkanlığı, Kanun'daki 'yönetmelikler rektör eliyle yürütülür' hükmünü çiğneyerek, '50d' den '33a' maddesine geçişleri sağlayan/sağlamayı düşünen üniversite rektörlüklerine bu yetkilerini kullandıkları takdirde tüm akademik kadroları donduracağını bildirmiştir."

Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlileri açıklamalarında genç akademisyenlerin "33a" kadrosuna yeniden atanmaları yolu ile iş güvencesi sorunlarının ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini ifade ederlerken, Pazartesi günü yapacakları açıklamaya destek beklediklerini kaydettiler.

Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlileri'nin basın açıklaması, 22 Haziran Pazartesi günü saat 12:30'da üniversitenin Göztepe Kampüsü'nde yapılacak.