"Limak Holding işçi düşmanı..."

Tek Gıda-İş Sendikası bir açıklama yaparak, Limak Holding’e bağlı LİMKON Meyve Suyu Konsantre Tesisleri’nde sendikalarına üye olduğu gerekçesiyle 6 işçinin işten çıkarıldığını belirterek Limak Holding’inin “İşçi ve sendika düşmanı” olduğunu vurguladı.

Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası, yazılı bir açıklama yayınlayarak Limak Holding'in işçi ve sendika düşmanı olduğunu belirtti. Sendika buna gerekçe olarak ise Limak Holding’e bağlı LİMKON Meyve Suyu Konsantre Tesisleri’nde sendikalarına üye olduğu gerekçesiyle 6 işçinin işten çıkarılmasını gösterdi.

Açıklamada, LİMKON Meyve Suyu Konsantre Tesisleri’nde sendikalarına üye olması nedeniyle 6 işçinin gerekçesiz olarak işten çıkarıldığı ve sendika üyesi işçilerin işveren tarafından “zorla” sendikadan istifa ettirildiği belirtildi.

Limak Holding’i “İşçi ve sendika düşmanı” ilan eden sendika, LİMKON işletmesi işçilerinin Tekgıda-İş Sendikası bünyesinde örgütlenmek istedikleri ve geçtiğimiz hafta içerisinde büyük bir çoğunluğunun sendikaya üye olduklarının altını çizdi.

Patron 6 işçinin işine son verdi
Sendikalaşma çalışmasını öğrenen işverenin 6 Haziran 2011 tarihinde 4, bugün de 2 üyelerinin hizmet aktine son verdiği belirtilen açıklamada, üyelerinin işten çıkarılmalarının tek nedeninin anayasal sendikalaşma özgürlüğünü kullanmaları olduğu ifade edildi:

“6 üyemizi işten çıkarmak yetmiyormuş gibi yine bugün sabah işbaşı yapmak için gelen diğer üyelerimizi de, küfür ve tehditlerle servisten indirmeyen işveren yetkilileri, işçileri, şantajla ve zorla araçlara bindirip 35 km uzaklıktaki Noter’de baskıyla sendikadan istifa ettirtmiştir. LİMKON işverenini işten çıkardığı üyelerimizi derhal işbaşı yaptırmaya ve çalışanların sendikalı olma haklarına saygı göstermeye davet ediyoruz. Mücadelemiz devam edecektir. LİMKON yetkililerini sağduyu ve hukuk çerçevesinde hareket etmedikleri ve üyelerimize baskıyı sürdürdükleri takdirde, bozulacak işbarışının sorumlusu yalnızca kendileri olacaktır."

(soL-Haber Merkezi)