Kürt işçilerine fındık engeli

Fındık toplamak amacıyla Doğu Karadeniz bölgesine gelen mevsimlik tarım işçisi Kürtlerin Ordu ve Trabzon'a girişi Ordu Valiliği tarafından yasaklandı.

soL (HABER MERKEZİ) Ordu Valiliği yayınladığı genelge ile bu yıl, fındık toplamak için Kürt illerinden gelecek tarım işçilerinin konaklamasını ve çalışma karnesi olmayan tarım işçilerinin kente sokulmasını yasakladı.

Yayınlanan genelgeye göre getirilen önlemler fındık toplamak için gelecek tarım işçilerine kente gelmeden önce güvenlik gereği GBT sorgulaması yapılacak. İşçiler çalışacakları yeri İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı'na bildirecek ve işçilerin hangi bölgeye gidecekleri, kaç gün kalacakları da tutanağa işlenecek.

İşçilerin kent merkezlerine inmesi yasak
Belirlenen kurumlardan alınan belgelerle çalışma izni olacak işçiler herhangi bir yerde toplanmadan doğrudan çalışmak üzere anlaşma yaptığı yere gidecek.Valiliğin aldığı karara göre işçilerin kent ve ilçe merkezlerine inmesi yasak.

Ordu Valisi Ali Kaban her yıl fındık toplamak amacıyla işçiler için bu yıl barınma, toplanma ve konaklama alanı oluşturulmayacağını açıklamıştı. Fındık işçilerinin alınan bu karlara uygun hareket etmeleri gerektiğini belirten Kaban "PKK Karadeniz'e ineceği için teyakkuz halinde oldukları"nı söyledi.