Küba dostlarından eylem çağrısı

José Martí Küba Dostluk Derneği, tüm Küba dostlarını İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamına sessiz kalmamaya, tepki göstermeye çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) José Martí Küba Dostluk Derneği, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı protesto ederek, Küba dostlarına bu katliama tepki göstermeleri çağrısında bulundu.

Açıklamada Küba'nın, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı askeri saldırıları şiddetle kınadığı belirtilerek, Küba'nın yaptığı açıklamada suç olarak nitelediği askeri saldırıları Filistin halkına karşı düzenlediği en kanlı saldırılar olarak gördüğü söylendi.

Küba'nın açıklamasında İsrail hükümetinin 18 ayı aşkın süredir hukuk dışı bir biçimde Gazze Şeridi'ne uyguladığı, çocuk, kadın, yaşlı, hasta ve aç Filistinlileri kuşatma amaçlı ambargonun tam da ortasında bu saldırıları düzenlediğine vurgu yapıldı ve İsrail'in Uluslararası Hukuku ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ni ihlal eden soykırım niteliğindeki saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

Ayrıca Küba devrimci hükümetinin 1967 yılından bu yana İsrail hükümetinin Arap halkına karşı uyguladığı tüm saldırılarda ve ambargolarda tepkisini göstermiş, 1973 yılında da İsrail ile diplomatik ilişkilerini tamamen kesmiş olduğunun altı çizildi.

Son olarak José Martí Küba Dostluk Derneği, tüm Küba dostlarını ve halkı İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamına seyirci kalmamaya, tepkilerini göstermeye davet etti.