Küba dostları CHP'li Esfender Korkmaz'a yanıt verdi

José Martí Küba Dostluk Derneği 17-25 Kasım 2010 Küba Tıp Gezisi Katılımcıları, CHP Milletvekili Esfender Korkmaz'ın Küba ile ilgili sözlerine tepki göstererek bir açıklama yayınladılar.

CHP Milletvekili Esfender Korkmaz'ın “Fidel Castro ile oluşturduğu Küba düzeni insanları mutlu etmemiştir. Bugün Küba halkının refahı düşüktür. Fert başına gelir 3500 liradır. Dünyanın fakir ülkeleri arasında yer alıyor” şeklindeki sözlerine yanıt geldi.

José Martí Küba Dostluk Derneği 17-25 Kasım 2010 Küba Tıp Gezisi Katılımcıları, "Rahatsız Oluyoruz, Mutlu İnsanların Ülkesiyle Uğraşmanızı İstemiyoruz!" başlığıyla bir açıklama yayınladı. José Martí Küba Dostluk Derneği tarafından basına duyurulan açıklamada Esfender Korkmaz'dan "Mutlu insanların ülkesi Küba ve herkesin bir arkadaş gibi sevdiği Fidel hakkında ahkâm kesmemesi" istenirken, milletvekilinin kendi ülkesindeki mutsuz insanlara bakması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

RAHATSIZ OLUYORUZ, MUTLU İNSANLARIN ÜLKESİYLE UĞRAŞMANIZI İSTEMİYORUZ!

Halk arasında bir tabir vardır, “ağzı olan konuşuyor” diye. En kolay şey Küba hakkında ahkâm kesmek diye düşünülüyor ki, ülkemizde sol adına bir şey söylediğini sananlar çoğu kez, sağcılardan daha fazla ahkâm kesiyor Küba hakkında. Geçtiğimiz gün bir başka bay bilgiç konuştu mutlu insanların ülkesi Küba hakkında:

“Ancak Fidel Castro ile oluşturduğu Küba düzeni insanları mutlu etmemiştir. Bugün Küba halkının refahı düşüktür. Fert başına gelir 3500 liradır. Dünyanın fakir ülkeleri arasında yer alıyor.”

Prof. Dr. Esfender Korkmaz bunları söyleyen. Ne alaka diyoruz, konu CHP kurultayından çıkmış:

“Sözü CHP kurultayına getirmek istiyorum... CHP kurultayında bu defa Kemal Kılıçdaroğlu’na Che Guevara’nın şapkasını giydirmişlerdi. Che Guevara’nın Marksist kişiliği yanında ABD’ye başkaldırışı daha önemlidir. ABD’ye başkaldırışında başarılıdır. CHP eğer ABD’ye başkaldırı noktasında Che’yi sembol yapıyorsa buna ihtiyacı yok. İsterse, Deniz Baykal’ın 1 Mart tezkeresinde yaptığı gibi, ABD’nin Türkiye’yi kullanma tekliflerini reddeder. Belki şimdi çok daha önemlisi, ABD’nin büyük Orta Doğu projesinin bir parçası olmayı reddeder.”

İyi de Küba’nın burada ne işi var? Neden illa dönüp dolaşıp söz Küba’ya getiriliyor? Biz rahatsız oluyoruz. Mutlu insanların ülkesini gidip görenler olarak. Çünkü cennet ülkemiz Türkiye’de, maalesef, cehennemi yaşayanlar olarak gidip gördük:

Doğum öncesi el üstünde tutulan genç kadınları gördük,
Ülkemizde ahırlarda zincire vurulan zihinsel engellilerin, Küba’da yaşama katıldıklarını gördük,
Her türlü yokluğa karşın, eşit parasız eğitim ve sağlığı tam da yerinde gördük,
Pek çok yoksul ülkeden 60 milyonu aşkın insana göz operasyonu yapan hastaneleri, gururlu Kübalı doktorları gördük,
Pek çok hastalığı yok eden bu küçük ülkeyi ve tüm dünyaya aşı üretimi yapan biyoteknoloji tesislerini gördük,
Tüm dünyadan gelip, tamamen ücretsiz olarak ve en iyi standartlarda tıp eğitimi alan gençleri gördük,
Dünyanın en mutlu, en sağlıklı çocuklarını gördük,
Ve belki inanmayacaksınız bize ama insanların yüzlerinde hep gülümseme gördük…

Tüm bunların yanında çok ama çok eksiklik gördük. ABD’nin inanılmaz ablukası altında yoksulluğu gördük ama yoksunluğu görmedik, açlığı, sağlıksızlığı, eğitimsizliği, evsizliği, hırsızlığı görmedik. Bağırma çağırma, birbirine omuz atma, küfür etme, kavga etme, kinle bakma, kadına taciz… Maalesef Esfender Bey, bunların hiç birini göremedik.

Belki de partinizden arkadaşların “bilge bir fenomen” olarak nitelendirdiği “okyanusun ötesinde, Pennsilvanya civarındaki” bilge kişilere ve arkadaşlarına sorarsınız. Biz okyanus ötesi deyince Pennsilvanya’ya değil Havana’ya baktık ve, sizi hayal kırıklığına uğratacak ama, sadece mutlu insanlar gördük.

Sizden ricamız bilmeden mutlu insanların ülkesi Küba ve herkesin bir arkadaş gibi sevdiği Fidel hakkında ahkâm kesmemeniz. Susun, ülkenizdeki mutsuz insanlara bakın, lütfen…

José Martí Küba Dostluk Derneği 17-25 Kasım 2010 Küba Tıp Gezisi Katılımcıları