KPSS evlenme şartı oldu!

Eğitim Emekçileri Derneği öğretmenleri evlenme için dahi zorunlu hale gelen KPSS’nin kaldırılması ve kadrolu, güvenceli çalışma hakkı için, 21 Haziran’da yapacakları eyleme çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Eğitim Emekçileri Derneği (EED) yaptığı bir açıklamayla KPSS'nin kaldırılması, ücretli-vekil-sözleşmeli-kadrolu ayrımına karşı herkese kadrolu, iş güvenceli çalışma hakkı taleplerini ifade etmek için, öğretmenleri 21 Haziran'da Ankara'da düzenleyecekleri eyleme çağırdı.

"Öğretmen arkadaş, hükümetin haklarını gözeteceğini, durduk yere sana hak vereceğini sanma! Sen sesini çıkarmadıkça, durum daha da kötüleşecek, varolan durumdan daha da kötü koşullarda çalıştırılacaksın! Bu açık, anlayalım artık!" sözlerine yer verilen açıklamada, eğitimin paralı hale geldiği, okulların emekçi çocuklarına kapatıldığı dile getirildi. EED açıklamasında öğretmenlerin birbiriyle rekabete düşürüldüğü, işsizliğin alıp başını yürüdüğü belirtilirken, KPSS'nin evlenmek için dahi zorunlu hale geldiği ifade edildi. "Bu gidiş gidiş değil, öğrenciler ve velileri müşteri, öğretmenler de ücretli köle oldu!" sözlerinin yer aldığı açıklamada, "Buna daha ne kadar izin vereceğiz?" denildi.
Şubat ayından bu yana, "Eğitimcinin Onuru, Toplumun Geleceği için Ücretli Köleliğe Karşı Birleşiyoruz!" başlıklı bir kampanya yürüten dernek, parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim için toplanan imzaları Ankara'da yapılacak eylemin ardından Meclis'e iletecek.

21 Haziran Cumartesi günü saat 12:30'da Eğitim Sen 1 No'lu Şube önünde toplanacaklarını açıklayan EED üyeleri, saat 13:30'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.