KOÜ'de soruşturmaya komik gerekçe

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü (KOÜ), öğrencilere soruşturma açmak için sudan sebepler üretiyor. Bu sebeplerden biri, ‘’kaçak elektrik kullanmak’’ oldu.

KOÜ’de, öğrenim sezonu başından beri devrimci öğrencilerin her etkinliğine çeşitli gerekçelerle soruşturma açan rektörlük ve dekanlıklar, bu komediye "Elektrik panosunu izinsiz açmak, buradan kaçak elektrik kullanmak" gibi gerekçeleri ekledi.

Dekanlık pankart yapımına da karşı
Umuttepe Yerleşkesi’nde, 1 Mayıs’a katılan öğrencilerin taşıdığı "AKP Üniversiteleri teslim alacakmış. Avucunuzu yalarsınız" pankartının yapılmasına soruşturma açan fakülte dekanlıklarının, öğrencilere gönderdiği soruşturma evraklarında, yeni ve şaşırtıcı, bir o kadar da komik soruşturma başlıkları oluşturduğu gözlendi.

"Elektrik panosunu izinsiz açmak, buradan kaçak elektrik kullanmak, bu eylemle de can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak. Yüksek sesle müzik yaparak derslerin yürütülmesini engellemek, çevreyi rahatsız etmek ve bu eylemleri güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen sürdürmek’’ işte o başlıklardan.

Öğrencilerin, ilgili yönetmeliğin 16. maddesi gereğince savunma yapmak üzere 13 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’te Rektörlüğe çağrıldıkları bildirildi.

(soL-Kocaeli)