KOÜ grevi 200. gününde

KOÜ’nün yemekhane, kantin, otel ve lokantasında çalışan DİSK’e bağlı OLEYİS üyesi işçiler, grevde 200. günü geride bırakıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Otel, Lokanta ve Eğlence İşyerleri İşçileri Sendikası'nın (OLEYİS) Bölge Temsilcisi Barış Aşan'ın, Kocaeli Üniversitesi'ndeki (KOÜ) grevin 200. günü dolayısıyla Genel-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısına, Devrimci Sağlık-İş Bölge Temsilcisi Dilek Kaya, Genel-İş Şube Sekreteri Vedat Küçük ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği adına Barbaros Tantan katıldı.

Barış Aşan, açıklamasında, üyelerinin sorgu odalarında greve hayır oyu vermeleri için tehdit edildiğini, sürgüne gönderildiğini ve sendikadan ayrılmaları yönünde baskı gördüğünü öne sürerek, ''Greve çıkıldığı güne kadar yaşanan işçi ve sendika düşmanlığı, grev süresince artarak devam etti'' dedi.

Yargı mahkum etmiştir
Engellerin kendilerini yıldırmadığını, haklarını yasal yollardan aramaya devam ettiklerini belirten Aşan, şöyle konuştu: "Grevin başlangıç günü olan 31 Aralık 2007 gününden bu yana KOÜ Yönetimi yasa, hak-hukuk tanımadan grev kırıcılığı yapmaktadır. Ne acıdır ki, bilim yuvası olan üniversitenin bu tavrı, mahkemelerce de grev kırıcılığı yapıldığına karar verilmesi ile tescil edilmiştir. Yine işten çıkarılan 16 işçi ile ilgili davada işten çıkarmaların haksız olduğuna, işlerinin iadesine karar verilmiştir. Grevle ilgili yapılan tüm yargılamalarda KOÜ mahkum olmuştur. Mücadelemiz, hukuk dışı yollarla engellenmek istenmektedir.''

Yalan iddialar
Aşan, grev süresince, KOÜ yönetiminin kamuoyuna yalan bilgiler sızdırdığını da öne sürerek, şöyle devam etti: ''Sendikamızın Üniversite Konseyi'nde yer alıp kar payından yararlanmak istediği söylendi, bu yalan. Toplusözleşme taslağı kamuoyuyla paylaşılıp iddia kanıtlanamadı. Milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcilerini devreye koyup, grevin bitirilmesini istediler. Kral çıplak diyebilme cesaretini gösteren grev işçiler, şimdiden bu mücadeleyi kazanmışlardır. KOÜ grevci işçilerinin onurlu mücadelesi her türlü engelleme çabasına karşın 200. gününde bile dimdik ayaktaysa mutlaka zaferle sonuçlanacaktır. Dost da düşman da bunu böyle bilsin." Grevin 200. günü dolayısıyla yarın saat 12.30'da Tıp Fakültesi Hastanesi önünde kitlesel bir basın açıklaması, Umuttepe Yerleşkesi ana girişi önünde de toplu gösteri yapılacak.