Kocaeli’nde Haziran direnişine anma

soL (Kocaeli) 15-16 Haziran işçi direnişinin 38. yıldönümü anması dolayısıyla Kocaeli'nde yapılan eylemde AKP il binasına yürüyüş düzenlendi.

DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların şubeleri ile Yurtsever Cephe İşçi Birliği ve Halkevleri'nin yürütme komitesinde yer aldığı "amerikancılığa, karanlığa, piyasacılığa, işçi düşmanlığına karşı direniş'' başlığıyla düzenlenen yürüyüşe TKP, ÖDP, EMEP, SDP, EHP, CHP ve Öğrenci Kolektifleri ile bazı meslek odaları katıldı. "İşçi düşmanı işbirlikçi AKP", "yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz'' sloganlarının atıldığı eylemde AKP il binası önüne gelen grup protestolarına burada da devam etti.

Grevdeki işçiler konuştu
AKP İl Binası önünde yapılan konuşmalarda Kocaeli Üniversitesi'nde grev yapan OLEYİS üyeleri de söz alarak kazanımların işçi sınıfının birlik ve dayanışmasına bağlı olduğunun altını çizdiler. Gebze Acerer Döküm fabrikasında 6 aydır grevde olan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler adına konuşan baş temsilci Mehmet Kurt da, sınıf mücadelesinin dayanışmayla kazanılacağını söyledi. Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Çakar ise grev yoluyla edinilen kazanımların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Daha sonra, yürütme komitesince hazırlanan bildiri Dev Sağlık-İş bölge temsilcisi Dilek Kaya tarafından okundu.