Kocaeli’nde grevcilere gözaltı

Kocaeli Üniversitesi’nde grevde olan çalışanlara destek ziyareti yapan sendikacılar, jandarma tarafından gözaltına alındı.

soL (HABER MERKEZİ) Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bünyesinde çalışan Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) üyesi işçilerin grevi sırasında, DİSK Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alındı.

Ali Rıza Küçükosmanoğlu, OLEYİS Kocaeli Temsilcisi Barış Aşan, Nakliyat-İş Sendikası Gebze Bölge Temsilcisi Erkin Gürbüz'le birlikte, KOÜ bünyesindeki otel, restoran ve kantinlerde çalışan, 184 gündür grevde olan OLEYİS üyesi işçileri ziyaret ederek destek verdi.

Sendikacılar, mahkeme kararına rağmen, işçilerin, grev yerlerinde değil de hastane dışında bekletilmesine karşı çıkarak, grev gözcülerini hastane içindeki yerlerine almak istediler.

Bunun üzerine çıkan tartışmada jandarma ekiplerince gözaltına alınan Küçükosmanoğlu, Barış Aşan, Erkin Gürbüz ve grevci işçilerden Niyazi Kuzgun ile Erdal Kopal, ifade vermek üzere Yuvacık Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.