KESK'ten TKP'ye ziyaret

KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK ve DİSK'in öncülüğünde 29 Kasım Cumartesi günü Ankara'da yapılacak “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” hakkında bilgi vermek ve destek istemek amacıyla Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Aydemir Güler'i ziyaret etti.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Genel Başkanı Sami Evren "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" ile ilgili Türkiye Komünist Partisi'ne ziyarette bulundu. TKP Genel Başkanı Aydemir Güler ülkenin içinde bulunduğu koşullarda "bir karşı çıkışın örgütlenmesinden" büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "TKP, 29 Kasımdaki mitinge ülkedeki bütün güçleriyle katılım gösterecektir" dedi.

Ankara'da gerçekleşecek mitingde bu sefer toplumun alıştığı karşı çıkışların ötesine geçmesi gerektiğini belirten Güler, ülkede böyle bir zeminin hazır olduğunu belirtti.

Evren krizle ilgili de bir açıklama yaparak, hükümetin küresel ekonomik kriz karşısında vatandaşı koruyacak gerekli önlemleri almadığını ifade ederek, "Başbakan Erdoğan'ın 'Hamdolsun kriz bizi teğet geçecek' sözleri boşa çıkmıştır" dedi. Evren, ekonomik krizlerin faturasının her zaman vatandaşa çıkarıldığını, AKP iktidarının da bu geleneği bozmadığını, hayat koşullarının giderek ağırlaştığına dikkat çekti.