KESK ve Eğitim Sen’den Genç Sen’e destek

Genç Sen’in kapatılmasına tepki gösteren KESK ve Eğitim Sen bir açıklam yaparak, Genç-Sen AKP’nin demokrasisinden nasibini aldığı kaydedildi.

KESK ve Eğitim Sen, Genç Sen hakkından verilen kapatılma kararına tepki gösterdiler. İki örgüt de ayrı açıklamalar yaparak, AKP’nin saldırıları karşısında birlikte verilecek mücadelenin önemi dikkat çektiler.

KESK yaptığı “Genç-Sen'in Kapatılması Örgütlenme Özgürlüğüne Darbedir!” başlıklı açıklamada, “AKP’nin ‘ustalık’ günlerinde ve ‘ileri demokrasi’sinde her gün yeni bir baskıya ve yasaklamaya şahit oluyoruz” ifadelerine yer verdi. AKP’nin, kendi ideolojik duruşu ve politikaları doğrultusunda yaşamı ve kurumları, belirlediği çerçeveye sığdırmak, sınırlandırmak ve yeniden dizayn etmek istediğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu uğurda kazanılmış haklar, uluslararası sözleşmeler ve hukuk ayaklar altına alınıyor” denildi. Genç-Sen’in kapatılma kararının AKP’nin sendikal hak ve özgürlüklere bakışını bir kez daha yansıtması açısından anlamlı olduğunu kaydedildiği açıklamada, örgütlenme özgürlüğünün gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğu ve bunun önündeki tüm engellerin kaldırılması için tüm emek ve demokrasi güçlerini mücadeleyi yükseltmesi gerektiği vurgulandı.

"Genç Sen de AKP demokrasisinden nasiplendi"
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da, “Emekli Sen Ve Yargı Sen’den Sonra Genç Sen’de Kapatıldı!” başlıklı bir açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Yıldız, Genç-Sen’in de AKP’nin demokrasisinden nasibini aldığını ve kapatıldığını kaydederken, kararın eğitim sisteminin tamamen piyasalaştırıldığı bir döneme denk gelmesinin de manidar olduğunu ifade etti. Yıldız açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bir taraftan kopyacılara karşı haklarını arayan lise öğrencilerini tehdit eden diğer taraftan da demokratik taleplerini ifade eden üniversite öğrencilerine polis şiddetini reva gören AKP’nin örgütlenme özgürlüğünden ne anladığı böylelikle bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

Kapatılma kararının muhalif seslerin kısılmak istenmesinden başka bir şey olmadığına dikkat çeken Yıldız, “Ancak bilinmelidir ki gelecekleri işsizlik, güvencesizlik, yoksulluk ve şiddetle kuşatılan gençlerin demokratik talepleri, mahkeme kararlarıyla engellenemeyecektir” dedi. Yıldız açıklamasının son bölümünde AKP’nin saldırıları karşısında “Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” diyebilmenin giderek hayati bir rol oynadığını kaydederken, “örgütlü mücadele kültürümüz her türlü baskı ve yıldırmayı aşabilecek güçtedir” dedi.

(soL-Haber Merkezi)