KESK toplu sözleşme için eylemde

Toplu görüşmeleri protesto etmek ve toplu sözleşme talebi için dün oturma eylemi başlatan KESK üyelerinin protestolarına bugün de devam ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) Bugün saat 13.30'da görüşmenin yapılacağı Başbakanlık binasına yürüyüşe geçecek olan KESK üyeleri Kızılay'daki Milli Müdafaa caddesinde başladıkları oturma eylemlerini gece de sürdürdü.

Ankara dışından gelenlerle beraber saat 16.00'da Güvenpark'ta kalabalıklaşan grup oturma eylemine başladı. Konuşmalar ve müzik dinletisiyle devam eden eylemde KESK üyeleri, 18.00'de mesailerin bitimi ardından diğer kamu emekçilerinin de katılımıyla binlerce kişiye ulaştı.

Eyleme DİSK, EMEP, TKP ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği de destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan TKP MK üyesi Erhan Nalçacı, TKP ve Yurtsever Cephe olarak kamu emekçilerinin toplu sözleşme mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi.
Eylemde sık sık "Kahrolsun IMF, işbirlikçi AKP", "Toplu görüşme değil toplu sözleşme", "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz, "Eşit işe eşit ücret", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atıldı.

Saat 22.00'ye kadar hep bir ağızdan söylenen türküler ve yapılan konuşmalarla devam eden eylem, bu saatten itibaren kamu emekçilerinin sabaha kadar sürecek olan oturma eylemine başlamasıyla devam etti. KESK üyeleri saat 13.30'da toplu sözleşme ve eşit işe eşit ücret talebiyle Başbakanlık binasına yürüyecek.