KESK’ten ‘bize katılın’ çağrısı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kocaeli Şubeler Platformu, tüm kamu emekçilerini konfederasyon çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Akın Şişman, konfederasyonun 15. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, mücadelenin, tüm özgürlüklerin güvence altına alınmasına kadar süreceğini ifade ederek, bunun için gücün çoğaltılması gereğine vurgu yaptı.

Kamu emekçilerinin başarısı
Şişman, KESK’in, kuruluşundan bu yana çıkartılan tüm engellemelere, baskı ve zorlamalara, binlerce üyesinin sürgüne gönderilmesi, işyerlerinden uzaklaştırılması ve örgütlenme alanlarının kuşatma altına alınmasına rağmen ilkelerinden taviz vermeden 15. kuruluş yıldönümünü kutlayabilir hale geldiğini ifade ederek, ‘’KESK üyeleri, yıllardır sürdürülen sendikal haklar ve demokrasi mücadelesinin onurlu kararlı ve inatçı neferleridir. KESK’in başarısı, emekçilerinin başarısıdır. Kamu emekçilerinin ve güvencesiz çalıştırılan yüz binlerce emekçinin umudunun KESK olduğunu unutmadan, bu umudu daha da büyütme görevimiz var’’ dedi.

Esnek çalışma dayatması
Hükümetin, kamu hizmetlerinin yok edilmesi ve piyasaya açılması çalışmalarını hızlandırdığına da vurgu yapan Şişman, şunları kaydetti: ‘’Sermaye için sınırsız, denetimsiz dolaşım ve yatırım isteniyor. Daha dün 3 elektrik şirketi sermayeye peşkeş çekildi. Köylülerin topraklarına, yoksulların evlerine sermaye adına el konuluyor, doğamız tahrip ediliyor. Kürtler ve Alevilere yönelik baskıcı ve asimile edici uygulamalar hız kesmeden devam ettiriliyor. 4-B, 4-C ve taşeron statüleriyle kamuda güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıran hükümet, 657 sayılı yasadaki değişiklikle, kamu emekçilerini de esnek çalışmaya mahkum etme düşüncesinde. Bu dayatmayı kabul etmeyeceğiz. KESK olarak, neoliberal saldırıya karşı emeğin ve ezilenlerin direnişini, dayanışmasını ve mücadelesini örgütleme kararlılığı ve inadını sürdüreceğiz.’’

Sürekli mücadele vurgusu
Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kamu emekçilerinin birliğini ve ortak mücadelesini savunan KESK’in mücadelesi, ülke tam anlamıyla demokratikleşene, barış ortamı tüm gerekleriyle birlikte oluşana, sendikal hak ve özgürlükler gerektiği gibi kullanılana kadar aralıksız sürecek. KESK, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini demokrasi mücadelesinin parçası olarak görür. Kamu emekçileri yaşamın her alanında neo liberalizme, yarattığı tahribata, savaşa, kapitalizme, ırkçılığa, şovenizme ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Yaşasın emek, barış ve demokrasi mücadelemiz, yaşasın KESK.’’ Açıklamaya, KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra BDP, EMEP, ÖDP, TKP, Halkevleri, Belediye-İş Sendikası, Alevi Kültür Dernekleri, Tuncelililer Derneği yöneticileri de katıldı.

(soL-Kocaeli)