KESK bugün Ankara’da eylemde

KESK bugün binlerce üyesiyle toplu iş sözleşmesi talebi ve baskılara karşı sesini yükseltmek için Ankara’da eylemde olacak.

soL (HABER MERKEZİ) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "toplu iş sözleşmesi" talebini dile getirmek ve konfedarasyona yönelik baskıları kınamak için bugün binlerce emekçiyle Başbakanlık önünde eylem yapacak.

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Eylemimizde hem KESK üyelerine yönelik baskı ve tutuklamaları protesto edeceğiz hem de hükumetin kamu çalışanlarıyla toplu iş görüşmesi değil toplu iş sözleşmesi yapması talebimizi bir kez daha dile getireceğiz" şeklinde konuştu.

KESK'e yönelik baskılara ilişkin olarak sözlerinde Türkiye'nin demokrasi zafiyeti içerisinde olduğunu kaydeden Şimşek, AKP hükümetinin KESK'in meşruiyetine zarar vermeye çalıştığını söyledi. AKP hükumetinin aynı zamanda emekçi memurların Grev ve Toplu Sözleşme hakkını yıllardır tanımadığını da hatırlatan Şimşek, "KESK olarak Toplu İş Sözleşmesi gündemimizi sürdürüyoruz. KESK bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da fiili ve meşru eylem çizgisini sürdürecektir" dedi.