KESK AKP’nin baskılarına karşı sokakta

KESK üyeleri AKP’nin konfedarasyona yönelik saldırılarını protesto etmek için, "İşçi düşmanı faşist AKP" sloganlarıyla yürüdü.

soL (İZMİR) Dün akşam saatlerinde KESK'e yönelik operasyonları protesto etmek için Basmane Meydanı'nda toplanan KESK İzmir Şubeler Platformu, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri kalabalık bir toplamla Konak'a doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca, "İşçi düşmanı faşist AKP", "Gerici, faşist, halk düşmanı AKP", "Baskılar bizi yıldıramaz", "İşte sendika, işte KESK" sloganları atıldı. Konak meydanına gelindiğinde burada bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, "Sendikalarımıza dönük gerçekleştirilen bu saldırılar ile bir yandan korku rejimi yaratılmaya çalışılırken, diğer yandan etkisi hergün biraz daha hissedilen ve giderek artan kapitalizmin krizine karşı mücadele edebilme potansiyelini taşıyan ve toplumsal muhalefetin büyük bir bileşeni olan KESK gibi önemli bir emek örgütünü etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Uluslararası çalışma örgütü ILO'nun bile, işsizlik konusunda Türkiye'ye "Sen AK değilsin, karasın" dediğini söyleyen Evren, AKP'nin tam bir faşizm uyguladığını belirtti ve "Sayın Başbakan yüreğin varsa çık ve demokrasi mücadelesi verenlerden özür dile" dedi. AKP'nin faşist uygulamalarını arttırması durumunda genel greve gideceklerini de belirten Evren'in konuşmasının ardından eylem alkış ve ıslıklarla sona erdi.