KESK: 21 Aralık grevi AKP rejimine uyarıdır

Türkiye Komünist Partisi sendika ve meslek odalarının merkezlerine yönelik ziyaretleri çerçevesinde Cuma günü KESK Genel Merkezi ile görüşüldü. TKP heyeti, KESK Genel Başkan Lami Özgen ile kamu emekçilerinin greve yönelik çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Özgen, 21 Aralık’ta gerçekleşecek uyarı grevinde dile getirdikleri talepleri hatırlatarak TTB ile birlikte SES’in ve diğer hizmet kollarında çalışma yürüten sendikaların hazırlık yaptıklarını anlattı. TKP heyeti, geçmiş dönemden farklı olarak bugün faşist bir rejim inşa edilmekte olduğunu, bu çerçevede greve yönelik hazırlıkların siyasi olarak çok daha büyük önem taşıdığı görüşünü paylaştı.

KESK Genel Başkanı AKP’ye dönük geçmişte farklı değerlendirilmeler yapıldığını, klasik bir dinci parti zannedilen AKP’nin aslında yurt dışında kurulduğunu, emperyalist küreselleşmeden, liberalizmden beslendiğini ifade etti. Özgen, AKP’nin bugün tekçi, otoriter ve faşist bir özne olarak devlet ile iç içe geçtiğini belirterek, bunun yarattığı korkunun kamu emekçilerinin örgütlenmesini güçleştirdiğine işaret etti.

TKP heyetinin, zayıf eylemlerin emek hareketi açısından daha fazla cesaret kıran bir etkisi olduğu yönünde kaygılarını paylaşması üzerine Özgen, 3 Aralık eylemlerinin zayıf olsa da muhalefeti bir araya getirmesi bakımından önemli eylemler olduğunu, 21 Aralık grevinde de bu görüntüyü vermek istedikleri belirtti.

Özgen, esas hedeflerinin bahar aylarında gerçekleşecek etkili bir grev olduğu bilgisini paylaştı. Buna hazırlık için işyerlerinde Memur-Sen’e karşı ideolojik bir mücadele yürüteceklerini anlattı. 1 Ocak itibariyle bunun çalışmasına başlayacaklarını ifade eden Özgen, Memur-Sen karşısında KHK’lar gündemiyle bir birebir çalışma yürüteceklerini söyledi.

(soL - Ankara)