"Kemal Türkler'in öldürülmesinin sorumluları 30 yıldır iktidardadır"

TKP, eski DİSK Başkanı Kemal Türkler'in katledilmesinin 30. yıldönümünde "Kemal Türkler'in öldürülmesinin sorumluları 30 yıldır iktidardadır" başlıklı bir açıklama yayınladı.

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde

"Kemal Türkler'in öldürülmesinin sorumluları 30 yıldır iktidardadır
Katillerle hesaplaşılacaktır!

DİSK ve Türkiye Maden-İş Sendikası’nın genel başkanı Kemal Türkler, bundan 30 yıl önce, 22 Temmuz günü katledildi.

Otuz yıl boyunca katiller ortaya çıkarılamadı. Yakalanıp yargılananlar serbest bırakıldı. Yargılamalar birer ortaoyununa dönüştürüldü. Hukuk ayaklar altına alındı.

Kemal Türkler’in katli, Türkiye işçi sınıfının örgütlü gücüne eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık mücüdelesi veren yurtseverlere, devrimcilere, komünistlere yapılan bir saldırıydı.

Türkler’in katledilişi, 12 Eylül faşist darbesi ile son noktası konulan planın bir parçası Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde ve başka pek çok ülkede “operasyonel” olan kontrgerillanın NATO'nun gizli ordularının işiydi.

Tetikçiler bugün serbestler. Peki ya tetiği çektirenler? Kemal Türkler’in öldürülmesinin gerçek sorumluları?

Sorumluların hepsi göz önünde yaşadılar. 12 Eylül’de ABD’nin “bizim çocukları” olarak sahne alan generaller, bugün Cumhurbaşkanlığı makamında ağırlanıyor.

Darbenin ardından “şimdi gülme sırası bizde” diyen patronlar, onların örgütleri, TÜSİAD, MESS ve TİSK bugün demokratikleşme nutukları çekiyor.

Kemal Türkler’in katilleri, sadece yargılanıp, yargılanıp serbest bırakılan tetikçiler mi yoksa bunlar mı?

Bunlarla hesaplaşmadan Kemal Türkler’in katilleri ortaya çıkarılabilir mi?

Yıllarca patron örgütlerinin yöneticiliğini yapıp, 12 Eylül döneminde başbakan, sonrasında cumhurbaşkanı olan Özal, “bana sağcılar adam öldürüyor, dedirtemezsiniz” diyen Demirel ve zihniyetiyle hesaplaşmadan bu cinayet aydınlatılabilir mi?

12 Eylül’ün yarattığı gericilik ortamında yol bulan, büyütülen ve bugün iktidarda olan AKP ile hesaplaşmadan Kemal Türkler davası kapanır mı?
Bizler Kemal Türkler’in öldürülmesinin sorumlularını tanıyoruz. Onlar, 12 Eylül’ün mimarları ve sonrasındaki 30 yıl boyunca 12 Eylül uygulamalarını, hukukunu bugüne kadar taşıyanlardır. 12 Eylül düzenini Anayasa değişikliği ile tahkim etmeye, ileri taşımaya çalışanlardır.

Türkiye Komünist Partisi, Kemal Türkler ve daha nice işçi önderi, devrimci ve yurtseverin katillerinin davasını kapatmamıştır, kapatmayacaktır.
Bu, sadece geçmişimiz ve onurumuz için değil, geleceğimiz için de gereklidir.

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkezi"

(soL - Haber Merkezi)