Kemal Türkler mezarı başında anıldı

DİSK Onursal Genel Başkanı Kemal Türkler öldürülüşünün 28. yılında mezarı başında ailesi ve işçi sınıfı mücadelesinde gönül veren bir çok kişi tarafından anıldı.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK'in kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, 12 Eylül'den sadece 51 gün önce, kimliği belli olmayan faşist güçlerce öldürülüşünün 28. yılında mezarı başında anıldı.
Topkapı mezarlığında bir çok devrimci, sendikacı ve dostu tarafından anılan Türklerin mezarı başında, eşi Sabahat Türkler ve kızları da yerlerini aldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından gerçekleşen konuşmalarda, Ergenekon operasyonu gündeminin öne çıktığı bu günlerde, Türklerin katillerinin ve faili meçhul bir çok katliamın aydınlatılmamasına dikkat çekildi.

Ergenekon davası sürerken, çeteler ve katiller dışarıda

Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Rasim Öz Ergenekon Operasyonu sürecinde darbecilerin kontrgerillanın yakalandığının söylendiğini fakat Türklerin faillerinin 28 yıldır yakalanamadığını belirtti. Öz, "Eğer AKP iktidarı darbelere karşı olduğunu söylüyorsa, önce demokrasi savaşçısı Türklerin faillerinin yakalanması gerekiyor" diye konuştu. Birleşik Metal-İş Başkanı Adnan Serdaroğlu ise yaşadığımız günlerin, 12 Eylül günlerinden daha vahim bir durumda olduğunu Serdaroğlu, Türkiye'nin halini 'Sodom ve Gomorre' insanlarının yaşadığı topluma benzetirken, özellikle sendikal süreçte bir çok tahribatın yaratıldığını bunda sermaye iktidarı kadar işçilerin de sorumluluğu olduğunu ifade etti.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise 28 yıldır, DİSK'in saldırılara karşı boyun eğmediğini ifade ederken, diğer yandan özellikle AKP iktidarının, işçi sınıfına karşı son 3 ayda yoğun bir şekilde müdahale ettiğini vurguladı. Çelebi, Yörsan'da, Tuzla tersanelerinde, Liman işletmelerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin direndiğine ama bu mücadeleye dönük saldırıların devam ettiğine dikkat çekti. Çelebi iktidarın, "Ya iş, Ya Hak-İş" diye işçilerin önüne seçenek koyduğuna değinirken, ekonomik mücadele ile siyasi mücadelenin ortaklaştırılması ve saldırılara karşı ortak cephe örülmesi gerektiğinin altını çizdi. Çelebi Türklerin faillerinin bir an önce bulunması gerektiğine değinirken, Ergenekon Operasyonu kapsamında çete arandığını ama Maraş ve Çorum katliamlarının, Türkler cinayetlerinin, azmettiricilerinin ve faillerinin hala yakalanmadığına dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından anma programı, okunan şiirler ve marşlarla sona erdi.