Kamu emekçisine "göz boyama"

KESK, hükümetin kamu emekçileri için aldığı ek ödeme kararını "göz boyama" olarak nitelendirdi. KESK'e göre verilen ek ödemeler emekçinin kaybını karşılamıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Erdoğan'ın açıkladığı "eşit işe eşit ücret" kararnamesi üzerine bir açıklama yapan KESK Araştırma Merkezi, zamanlama ve biçim açısından durumu "göz boyama" olarak nitelendirdi. Açıklamaya göre verilen ek ödemeler "eşit işe eşit ücret" ilkesini sağlamaktan uzak olmasının yanısıra, yıllardır yaşanan reel gelir kayıplarını telafi etmekten bile uzak.

"Dahası, yapılan artış, taban aylığa yansımadığı için, gerçek anlamda bir maaş artışı bile sayılmamalıdır." diyen KESK, yapılan ödemelerin bu yüzden emekli maaşlarına yansımayacağını belirtti.

Ev kiraları, elektrik ve doğalgaz faturaları ve gıda harcamalarındaki artışları değerlendiren KESK, kamu emekçilerine yapılan ödemenin bu artışların çok çok gerisinde kaldığını söyledi. Bunu telafi etmenin tek yolunun 350 ytl seyyanen zam yapılması olduğunu söyleyen KESK, hükümeti toplu sözleşme masasına çağırdı.